De botigues

Clay: bonic, artesà i mediterrani

La botiga, al Born, recorre el 'mare nostrum' a través de boniques peces de ceràmica i de gres. Són úniques i estan fetes a mà

Laia Zieger

Clay: bonic, artesà i mediterrani

Jorge Gil

Descobrir el Mediterrani sota un altre prisma. El de la matèria transformada en objecte útil, bonic. El de l’artesania. És el viatge que proposa Clay, que des del Born recorre el mare nostrum’ a través de peces de ceràmica i gres sense rumb fix, només responent a enamoraments sobtats dels seus fundadors, Gustavo, Helena i Paula. Gerros, plats, bols, ‘mugs’, bols... s’apilen en aquesta autodenominada Mediterranean Concept Store. Són col·leccions de vaixella seleccionades per l’equip de Clay, que significa fang en anglès. 

Clay

Banys Vells, 11
Horari: de dilluns a dissabte, de 12.00 a 20.00 hores

Els objectes que venen arriben sense intermediaris de tallers nacionals o italians, en la seva gran majoria, tot i que estan oberts a qualsevol tradició terrissera. També hi ha cristalleria de vidre bufat, obra d’una família de Síria que perpetua una tècnica mil·lenària. I algun moble de fusta. També joieria i tèxtil, que arriba en gran part de Turquia, on són mestres treballant el lli. I cortines, alfombres, joc de taula i fundes de coixins. Tot a mà, sense motllo, d’una elegant i orgànica bellesa.

«Són peces que per la seva qualitat tenen valor i poden durar tota la vida, transmetre’s a una altra generació i ser part de la història d’una casa. Recolzem la longevitat i, com a conseqüència, la sostenibilitat. A més, són vives, i la manera amb què t’hi relacionaràs marca la diferència», expliquen a Clay, on comparteixen la bellesa de l’objecte i la seva saviesa en la matèria, i relaten el procés de producció i la història del seu autor, fent viure al comprador tota una experiència: «Toca aquest plat. ¿Ho veus? Està fet amb resina natural que els artesans cremen al costat de la ceràmica després de recollir-la al bosc».
 

Temes: Botigues