On Catalunya

FER ARRELS

Els cedres de l'Himàlaia del Viver, a Argentona

La finca, de 18 hectàrees, compta amb un bonic jardí dissenyat per Rubió Tudurí

amadridejos51900847 onbarcelona arbol cedro del viver de argentona foto antonio 200207234748

amadridejos51900847 onbarcelona arbol cedro del viver de argentona foto antonio 200207234748

1
Es llegeix en minuts
Antonio Madridejos
Antonio Madridejos

Periodista

ver +

El Viver, una finca de 18 hectàrees situada als afores d’Argentona, allotja un conjunt d’edificacions singulars, entre les quals una ermita romànica del segle XII i una residència d’estil neoclàssic de finals del XIX, així com un excepcional jardí romàntic dissenyat, entre d’altres, pel reconegut paisatgista Nicolau Rubió Tudurí. Tot el conjunt és ple de racons inoblidables.

Cedrus deodara

Nom comú en català: cedre de l’HimàlaiaNombre comú en castellà: cedro del HimalayaOrigen: Himàlaia, Hindukush, TibetAntiguitat: cap a 1920Lloc: Argentona. Jardins del Viver. Carretera de Vilassar (B-502), km 5. Els cedres estan al costat de l'ermita

Entre els arbres es poden citar xiprers, plàtans, salzes, alguns fruiters, lledoners, alzines i, molt particularment, dos cedres centenaris situats al costat de l’ermita, en un terreny pla entapissat per l’heura. Els dos colossos, que són concretament cedres de l’Himàlaia, una espècie molt habitual en jardineria, han assolit un gran desenvolupament i ara mesuren 3,65 i 3,35 metres de diàmetre i tenen una altura aproximada de 35 metres.

Notícies relacionades

El Viver, que és propietat del baró del mateix nom, net de qui va ser alcalde de Barcelona entre 1924 i 1930, Darío Romeu, només es pot visitar una vegada a l’a l’any, coincidint amb la festa de la Mare de Déu del Viver (segon diumenge de setembre), tot i que la fundació Setba, dedicada a col·lectius en risc d’exclusió social i encarregada de la gestió de la finca, organitza alguns tallers amb escoles. També es lloga per al rodatge de pel·lícules i anuncis.

Localitzador Google Maps d'arbres singulars Fer Arrels-On Barcelona

Temes:

Fer arrels