On Catalunya

TENDÈNCIES

Entropía: i la papereria es va fer moda

A Entropía es declaren obsessionats amb la «papereria bonica». Ofereixen productes d'escriptori originals i artesans. ¡L'analògic també mola!

zentauroepp50508342 onbarcelona abel191104170925

zentauroepp50508342 onbarcelona abel191104170925 / RICARD CUGAT

2
Es llegeix en minuts
Laia Zieger

Diuen els experts que tenir un escriptori ordenat, cuidat i amb materials que ens agraden genera harmonia i, per tant, bona energia a l’hora de treballar. Reforçat per la tendència del ‘goodlooking’, en els últims anys el món de la papereria ha experimentat un ‘boom’, sobretot els productes que arriben d’Àsia, epicentre d’aquesta tendència i on la cultura paperera és particularment potent. Ja no estan de moda les llibretes fosques, avorrides i depressives; avui dia els accessoris per a l’escriptori s’han convertit en autèntics complements de moda amb dissenys, colors, textures, materials i formes fresques, elegants i plenes d’energia. 

Amb aquest vent a favor, Entropía s’ha instal·lat a Barcelona. Ubicada a l’Eixample, és una botiga de decoració minimalista i contemporània, sense res superflu, on el protagonisme recau en la selecció d’articles presentats en les prestatgeries de forma refinada. Un establiment ‘fengshui’ on es respira aquesta tranquil·litat que tots anhelem en el nostre dia a dia i que tindria, sens dubte, el vistiplau de la guru de l’organització Marie Kondo. 

Entropía

La propietària del negoci, JingJing Yang, proposa col·leccions de marques nacionals i internacionals, sobretot d’origen japonès i coreà, d’on és ella. «Creiem en la importància i el valor del paper i de l’escriptura i el volem difondre oferint els millors productes, sovint difícils de trobar». Ella mateixa es declara «obsessionada amb la papereria bonica» i artesana i assegura que l’objectiu al seu local amb nom poètic és «oferir la més original, bonica i de màxima qualitat». 

Entropía, a més d’impartir tallers de manualitats dedicats a la cultura de la papereria (es pot consultar la seva agenda de cursos de cal·ligrafia i sistemes d’organització, entre altres, a entropiapaperstore.com), hi ha quaderns, carpetes, blocs de notes, bolígrafs, estotjos, llapis, retoladors... ¡El que no és digital també mola!

De visita obligatòria en aquesta època de l’any en què els amants de la papereria ja estem buscant l’agenda perfecta per al 2020. 

Són d’allò més

Són d’allò mésPÒSTITS GEOMÈTRICS

Pòstits geomètrics. / ricard cugat

Aquests pòstits amb formes geomètriques surten del motllo rectangular de tota la vida. Per això criden l’atenció. Tenen formes molt bàsiques, minimalistes i colors variats. Cada paquet porta 100 unitats, 50 d’un tipus i 50 de l’altre. Val 2,90 €.


LLAPIS FEMINISTES

Llapis feministes. / ricard cugat

Aquests acolorits llapis portamines porten missatges feministes per apoderar des de la taula de l’escriptori. No fa falta escriure’ls; són a la carcassa. Costen 1,90 € cada un.


Notícies relacionades

CALENDARI-PÒSTER

Calendari-pòster. / ricard cugat

Justo el que necessites per preparar-te per a l’any que ve i tenir-ho tot controlat: aquest calendari són originals làmines individuals que es col·loquen com pòsters. N’hi ha una per a cada mes. Cada una val 8,90 €.

Temes:

Botigues