DE BOTIGUES

Homenatge a la cuina

The Old Kitchen ven mobles antics restaurats per les propietàries del negoci

Laia Zieger

Homenatge a la cuina

SILVIA CORTADA BALLUS

Tot és amor a The Old Kitchen. Aquesta botiga de Gràcia és la continuació d’un somni fet realitat fa vuit anys a Mercantic (Sant Cugat). El de la Manuela, una senyora italiana que, després d’haver-se dedicat al cine, va decidir deixar de banda aquest sector per entregar-se a l’educació dels seus fills. Més organitzada, es va posar a treballar en un banc i, per pal·liar la seva inquietud creativa, en les seves estones lliures recorria mercats d’antiguitats i restaurava els seus tresors. Una passió que va culminar en ofici en un moment molt inesperat: al jubilar-se. Els seus fills la van animar a muntar una botiga a Roma del que la feia feliç. Dit i fet.

The Old Kitchen

Providència, 16
Telèfon: 629.80.45.75
Horaris: De dimarts a divendres, de 10.30 a 14.00 i de 17.00 a 20.00 hores; dissabtes, de 10.30 a 14.00 hores.

I, com el mateix cicle de la vida, la història es va repetir. La seva filla, Cecilia Lanzi, que va seguir els passos de la seva mare en el setè art i va heretar la seva habilitat i el seu gust per la restauració, va decidir abandonar al seu torn les bambolines per ser mare. Instal·lada a Barcelona, va muntar amb la seva mare The Old Kitchen a Mercantic (està al local número 1) i, fa tres anys, la seva seqüela al carrer de la Providència.

Projecte familiar

"És un projecte familiar", explica la Cecilia amb un somriure d’orella a orella i els ulls brillants, deixant clar el que sent pel seu negoci. "M’he criat a una cuina. És el cor de la llar. Feia els deures mentre la meva àvia cuinava. A la taula de la cuina m’han donat les millors i les pitjors notícies de la meva vida, ens barallàvem, rèiem, parlàvem.... I casualitats de la vida: el meu marit és cuiner...".

Lanzi ha volgut homenatjar aquesta estança imprescindible en qualsevol casa i, per això, segurament, ha aconseguit recrear fins al més petit detall la perfecta i acollidora cuina que ens imaginaríem, on gairebé es pot olorar l’aroma d’un dolç pastís flotant en l’aire. Amb els seus mobles de fusta en tons càlids i pastís, desgastats, i les vitrines atapeïdes de vaixelles i motllos.

Tallers de restauració

Tot molt bufó, tot amb molt encant, tot molt bufó. La màgia opera a The Old Kitchen: cada persona que entra amb curiositat en aquest establiment deixa anar un “¡que bonic! Tots els mobles que ven són antics (la majoria recuperats a França, Anglaterra i Holanda) i restaurats per la Manuela i la Cecilia. Quant als complements (vaixella, decoració, espelmes, llibres, teles...), són una barreja de nou i vell. En la part posterior hi ha un pati on imparteixen tallers individuals o en grup de restauració de mobles que costen 20 euros l’hora. Un racó que, sense cap mena de dubte, val la pena visitar. 

Temes: Botigues