On Catalunya

DIVERSIÓ

Big Fun Museum: el museu del postureig

Obre el primer espai on et podràs fotografiar amb un conillet d'Índies gegant, passejar per una casa al revés o aixecar pesos amb forma de dònut. ¡Benvinguts a Big Fun Museum!

zentauroepp46475241 visitar190220130716

zentauroepp46475241 visitar190220130716 / JOSEP GARCIA

3
Es llegeix en minuts
Natàlia Queralt

Vas passejant per la Rambla i, entre turista i turista, et sembla veure Deadpoolmarcant-se un ball digne de tarima de discoteca. Tranquil, no t’has passat amb el vi: allà hi ha l’antiheroi canalla de Marvel amb la seva granota vermella i negra, i nens al seu voltant que s’han après la coreografia en temps rècord. Els pares van darrere dels nens, que continuen donant-ho tot amb Deadpool i, allà mateix, dues reproduccions dels protagonistes de 'Toy Story', Woody i Buzz, donen la benvinguda al Big Fun Museum (Rambla, 88-94).

Big Fun Museum

La Rambla, 88-94 Horari: Obert cada dia, de 10.00 a 22.00 horas Preu: 10 € un museu; 20 € cinc museus, i 30 € nou museus

Aquest museu de la diversió, inaugurat al desembre, té vuit sales temàtiques i una novena, el Museu de les Il·lusions, al número 17 del carrer del pintor Fortuny. Podràs fotografiar-te amb conillets d’Índies, pernils i calces enormes aLa Casa del Gegant, presumir d’haver caminat pel sostre deLa Casa del Revési posar-li una mica de purpurina al teu feed d’Instagram si passes pelSweet Museum, on els unicorns, els gelats de maduixa i les llaminadures de color rosa causen sensació entre els nens. “Laia, agafa’t bé al dònut i no et moguis, sisplau”, crida una mare a la seva filla, que, abans de disparar, ja vol veure com ha quedat. “¿L’hi podrem enviar a l’àvia?”.

Una habitació de curiositats

Per les escales mecàniques s’arriba a la planta baixa, on hi ha la sala deRècords i Meravelles del Món. Una habitació plena de curiositats on descobriràs quin aspecte té la civeta, el mamífer que es menja els grans de cafè més cars del planeta que, una vegada digerits i expulsats, es ven pel mòdic preu de1.000 dòlars el quilo; quant mesuren les ungles més llargues del món (espòiler: no són les de Rosalía), o qui és l’home més flexible de la Terra, capaç de doblegar el seu cos fins a quatre vegades. Les explicacions són en català, castellà i anglès.

josep garcia

En la mateixa planta hi ha dues de les atraccions estrella: elLaberint de Miralls i el Laberint de Cintes, que triomfen entre els més petits. “Guants de plàstic i les mans al cap per no xocar”, avisen abans d’entrar en el primer laberint, quegenera il·lusions òptiquesamb l’ajuda de llums de neó. “Heu d’esperar un adult”, recomana el personal a dos nens que corren per entrar els primers al laberint. Sense les mans a davant ni l’avís del personal,el cop està assegurat.Al Laberint de Cintes no hi ha perill de nyanyos, només la possibilitat d’experimentar una mica de claustrofòbia si algú no se sent còmode en els espais tancats. 

Notícies relacionades

Ni per a claustrofòbics ni per a porucs està pensat elLaberint de Terror, on no es permet l’entrada a menors de 8 anys i fins als 12 s’hi ha d’anar acompanyat per un adult. Fuig si no t’agraden els sobresalts, però si ets dels que disfruten passant por, endavant: seràs més que benvingut en un túnel del terror que comença en una recepció d’hotel; qui escriu no té ni la més remota idea de com acaba.

L’os més gran del món

És important arribar al museu amb el mòbil carregat. Si alguna cosa no es comparteix a les xarxes és com si no hagués passat. Així que, sisplau, càmera, morros i acció. ¿Qui no vol tenir una foto de perfil aixecant uns pesos amb forma de dònut o al costat d’una reproducció deGrizzly, l’os més gran del món, que fatres metres?  Adults i nens s’ho passaran excepcionalment bé a les piscines de boles, on les batalles, les pessigolles i, per descomptat, les instantànies estan assegurades.