On Catalunya

SOBREVIU A UN SOPAR D'EMPRESA

Un sopar d'empresa diferent és possible

Aquí va una llista amb alternatives molt més sanes, divertides i enriquidores per a un sopar d'empresa diferent

zentauroepp46072077 cenas empresa181205135921

zentauroepp46072077 cenas empresa181205135921

7
Es llegeix en minuts
Òscar Broc

¿L’últim sopar nadalenc et va abocar al consum d’antidepressius? No ets l’única víctima d’aquesta tradició atroç. El sopar d’empresa, amb els seus restaurants rònecs, menús reescalfats, garrafó tòxic, ‘djs’ improvisats i escenes decadents està arribant a la seva fi. La Barcelona ‘millennial’ ara es deleix pel ‘team building’ (i el fetge dels treballadors ho agraeix). Aquí va una llista amb alternatives molt més sanes, divertides i enriquidores. Rialles en lloc de borratxeres. Treball en equip en comptes de congues. Companyerisme en lloc d’aguantar el cap al paio de comptabilitat a la tassa del vàter.

1. Els canons de Nakasone

‘Humor amarillo’ (Kàrting Castellolí / Daema Aventura)

Lluites encoixinades Igual que el xinès Cudeiro de l’‘Humor amarillo’ de Telecinco. A Kàrting Castellolí.

Qui li hauria dit al xinès Cudeiro que es convertiria en el protagonista del 'team building’ de moda, el 2018 a Espanya. Les extravagants proves del programa japonès ‘Humor amarillo’, emès els anys 90 per Telecinco, quan Telecinco molava, s’han traslladat ara al món de l’empresa.Cada vegada, més oficines se sotmeten a circuits inspirats en aquest xou antològic. A Kàrting Castellolío aDaema Aventura, trobaràs espais oberts i habilitats perquè puguis sentir-te com els conillets d’Índies japonesos que es jugaven el físic a l’‘Humor amarillo’ original. Circuits inflables, trampes, lluites de sumo amb vestits de goma... Només falten Juanito Calvície, Paco Peluca i els locutors de Telecinco.


2. Amb ulleres i com un boig 

Realitat virtual (Red HelmetCarrer de Tarragona, 114)

Si busques una cosa original per deixar els teus empleats preguntant-se per què tenen el cap més guai de la història,la realitat virtual és l’experiència definitiva. ARed Helmet, el primer estudi europeu amb experiència d’hiperrealitat pròpia, t’equipen amb l’última tecnologia, et col·loquen unes ulleres VR iet deixen anar en un univers virtual on competiràs amb altres equips i hauràs de superar diferents proves. En una de les sales, podràs moure’t físicament, amb tota llibertat, mentre superes esculls; en una altra, t’enfrontaràs en equip també a diferents jocs; a l’última, hauràs de col·laborar amb els teus companys de feina per solucionar un trencaclosques a cavall entre el món real i el virtual. ¿Ready Player One? Baaah.


3. Mou la tíbia i el peroné 

'Flashmob' (B-Dance Barcelona - plaça de la Vila de Madrid, 6)

Balls d’empresa. B-Dance ofereix ‘flashmobs’ a mida per a cada oficina.

El ball uneix, però oblida’t de Sergio Dalma i de l’arrambar d’una balada. Ara estàs en el terreny col·laboratiu de la col·lectivitat,ets una peça més de l’engranatge de ballarugues, salts, piruetes, vèrtebres trencades i lumbars que grinyolen d’un ‘flashmob’. Entre les moltes propostes de ‘team building’, l’empresa B-Dance ofereix aquesta activitat destinada a reforçar el companyerisme, aniquilant dignitats i sentits del ridícul. Amb l’ajuda d’un grup de ballarins i coreògrafs professionals, els empleats més valents (o insensats) executen coreografies davant dels seus caps de departament i col·legues, al ritme d’algun ‘hit’ de moda. A més, B-Dance ofereix l’opció de classe prèvia o vídeo tutorial. Aplica’t o semblaràs Ortega Cano a ‘Mira quién baila’ i no hi haurà pietat als ‘stories’ dels teus companys de feina.


4. Ponx per tot arreu 

Punch Room (The Barcelona Edition - avinguda de Francesc Cambó, 14)

El ponx és la resposta. El verí de les festes i els balls de final de curs s’ha convertit en ambrosia a les dependències de l’hotel The Barcelona Edition. A la primera planta, s’amaga Punch Room, una cocteleria exquisida i ideal per a empreses petites, ques’ha especialitzat en l’art del ponx, una beguda col·lectiva que reforça les costures de l’equip i crea sinergies. El serveixen en fonts per a grups petits, com es feia abans,i tenen fins a deu modalitats diferents de ponx. L’espai està ple de sofàs i butaques per a grups reduïts i, a més, compta amb una taula de billar que es revela balsàmica quan el ponx comença a obrar la seva màgia embriagadora. Per cert,també es pot picar fins a altes hora de la matinada: platerets, embotits, formatges i pizzes s’encarregaran de tornar-los les maneres als que han viatjat abans d’hora a Santa Turca.


5. La guerra dels drons 

Indrone Park (avinguda de Pau Casals, 98-100)

Vaig volant. Indrone Park: circuit ‘indoor’ on pilotar drons a l’Hospitalet.

Allò que el dron ha unit, que no ho separi l’home. Qui ens diria que una bestiola voladora mecànica es convertiria en la goma d’enganxar que manté units els membres del departament de vendes. Indrone Park és un dels pocscircuits ‘indoor’ per a pilotatge de drons que hi ha a Europa; un espai perfectament equipat perquè els addictes a aquests aparells brunzidors s’esplaïn i no emprenyin la resta de la humanitat. Reben amb molt de gust grups d’empresa iels proposen jocs de pilotatge de drons en circuits tancats, amb la supervisió de professionals. Qui sap si, amb una mica de sort, el teu dron traça una el·líptica molt arriscada, li arrenca el perruquí a l’amargat del teu cap i tots plegats riueu una estona, que bona falta us fa a l’oficina.


6. El mètode Segway 

Gimcana a dues rodes (Sun & Segway - carrer de Nou de la Rambla, 38)

El sedentarisme en el teu àmbit laboral és tan greu que has de fer estiraments davant del microones per evitar un coàgul a l’artèria femoral. La teva empresa demana a crits aire lliure i moviment, a risc de ser engolida per una massa informe de geps i columnes desviades. Tranquil,Sun & Segwayposa la seva flota de ‘segways’ a la vostra disposició. Segons les necessitats i característiques de cada oficina,s’encarreguen de dissenyar activitats a l’aire lliure amb aquest carretó de comprar futurista com a mètode de transport. Per descomptat, els circuits es fan a les zones urbanes on està permesa la circulació d’aquestes maquinotes tan apreciades per la comunitat guiri. Prohibit trucar-li el sistema de frens al paio de recursos humans que es vol reunir amb tu des de fa una setmana.


7. La batalla dels bastards 

'Paintballs', làsers, arcs (Play Point / Archery Tag)

Guerres d’arquers Dispara-li fletxes al cap amb Archery Tag.

‘Team building’ o ‘team destroying’, tot dependrà de la ferocitat de les teves accions. La idea és tan senzilla com efectiva: t’emportes l’oficina a la guerra i deixes que els teus empleats exorcitzin els seus dimonis al camp de batalla. APlay Pointpots introduir-te en un combat futurista amb metralletes làser i disfresses de ‘Galáctica’. Treball en equip, sí, però sense pietat de l’adversari. Play Point també disposa d’un recinte indoor per jugar a ‘paintball’, amb totes les facilitats i amplituds perquè omplis de plom els teus companys. Si prefereixes una eina més rústica per neutralitzar el director, aArchery Tagt’esperen amb arcs i fletxes (amb goma escuma a la punta, molta calma) i cinc camps de joc coberts i descoberts, on es pot competir per equips, a cops de fletxa. Sortiràs tan crescut que aniràs al Registre Civil a canviar el teu nom pel de Legolas.


8. Sopar espectacle 

Oh Cabaret! (El Mama Cabaret)

Oh Cabaret! Restaurant xou a The Barcelona Edition.

No hi ha res com un bon sopar espectacle perquè les tropes es relaxin. És un espai regit per lleis que no tenen res a veure amb el sopar d’empresa tradicional. Al sopar espectacle, els rictus d’amargor es tornen somriures i els punyals per l’esquena, abraçades. El Mama s’ha doctorat en aquest camp. Té una bona cuina de mercat, que combina amb espectacles i números musicals: humor, ball, acrobàcies i sensualitat són la moneda de canvi quan hi ha sarau. A més, l’excel·lent cocteleria del local us proporcionarà el combustible necessari. D’una altra banda, l’hotel The Barcelona Edition amaga a les seves catacumbes el fastuós restaurant xou Cabaret. Nivell alt de cuina, refinament amb els alcohols (excel·lent cocteleria) i exquisits números de cabaret en un escenari amb una cortina de vellut granat que faria parlar a l’inrevés David Lynch.


9. Tots estem al mateix vaixell

Regates (BCNautic - Escullera del Poble Nou. Local 14)

A tota vela. BCNautic posa tota l’oficina en un vaixell.

Això va de debò. A BCNautic s’han especialitzat a posar empreses o grups nombrosos a l’aigua. Gent que entra sense saber el que és una Zodiac i surt amb la calma d’Archibald Haddock, preparada per guanyar una regata al rei emèrit. Després de rebre les instruccions pertinents, BCNauticus puja a tots en un vaixell al Port Olímpic perquè treballeu en equip de veritat, us coordineu i culmineu una regataper aigües barcelonines, que tornaria boig el capità Pescanova. I si no aconseguiu el vostre objectiu, ningú us llançarà per la borda, que això no és ‘Pirates del Carib’.


10. Segueixi aquest cotxe 

Notícies relacionades

Carreres de karts (Different Cars - plaça del Pi, 3. Local 4)

Conduir una empresa. Circuits de karts de Different Cars.

Avui seràs Fernando Alonso. Avui te’n vas amb la resta de l’oficina a conduir, perquè heu trucat aDifferent Cars us han organitzat una carrera de karts amb magnificència abans de les festes nadalenques. Cada prova té una quota de 13 corredors i es poden fer diverses rondes. Different Cars escull els circuits que millors’ajusten a les necessitats de l’empresa i et proporciona els cotxes; és clar, no correràs amb el Supermirafiori de la teva àvia. Si hi ha por de treure de la pista el fill del director i patir les represàlies del papa,també es pot fer una ruta de passeig a l’aire lliure amb una flota de buguis, molt més relaxada i sense punts del carnet en joc.