On Catalunya

EL REI DE L'AMIC INVISIBLE

11 idees per a l'amic invisible

¿Quins són els requisits d'un regal d'amic invisible? Aconseguir una peça original, bonica i relativament econòmica. En aquestes botigues trobaràs, segur, el regalet ideal

zentauroepp46062167 visitar181205155459

zentauroepp46062167 visitar181205155459 / Photographer marc costa ecamaleo

4
Es llegeix en minuts
Laia Zieger

1. Per a 'bohos'

La A (Torrent de l’Olla, 86)

És un espai difícil de definir. Una espècie de taller-botiga on caben coses boniques que respiren una essència 'slow', bohèmia i delicada: plantes, rams de flors seques, gerros, testos, bijuteria, papereria... Un lloc ultra zen, on el temps sembla haver-se aturat, i on sempre et voldràs endur... ¡tot! 


2. Per als fans del grafisme

La Nostra Ciutat (Pi, 11)

Tenen alguna cosa de bijuteria i accessoris 'cuquis' (bosses, fundes per al mòbil...); també papereria bonica (agendes, calendaris, postals), però el que de veritat et salvarà qualsevol regalet d’última hora és la seva gran varietat de 'wall art', és a dir, làmines il·lustrades i tematitzades en diferents sèries: les que reten homenatge a valors representatius de Barcelona i els seus barris; artistes internacionals pop; animals de companyia; humor... Per a gustos, aquests pòsters.


3. Per als 'foodies'

Entre Latas (Torrijos, 16)

Per a perfectes gurmets. Tenen més de 150 productes diferents de tot el món a partir de 2 euros.

Amb la febre gastronòmica, és molt probable que en el teu cercle d’amics i familiars hi hagi algun morro fi. I si no, com tots hem de menjar, regalar un producte 'gurmet' sempre és un valor segur. Sigui la tradicional ampolla de vi (per a això podreu comptar amb La Festival, a Verdi, 67) o la capsa de bombons, també podem anar un pas més enllà i apostar per conserves de qualitat que delectaran qualsevol gurmet. A Gràcia, Entre Latas és un paradís per als fanàtics de l’enllaunat. Tenen més de 150 productes diferents (de tot el món) a partir de 2 euros, des dels tradicionals musclos o sardines a preparacions més originals com cloïsses amb sake, pebrots del piquillo amb kombu de sucre, pop i musclos fumats, ‘cassoulet au canard’... A més, disposen de boniques caixes de regal.


4. Per als més 'arty'

Las cosas de Martínez (Diluvi, 5)

Aquest negoci ven creacions artesanals, artístiques i de poca tirada. És a dir, ideals per a un regal 100% original.

No sabem si agrada més el nom del local o el que trobem a les seves prestatgeries i parets. Més galeria d’art que botiga, aquest establiment de Gràcia destaca per les seves creacions artesanals, artístiques, originals i de poca tirada. Aquí es prioritza el saber fer i la qualitat davant de qualsevol altra cosa. Així que si tens un amic/a amb ànima creativa, compta amb aquesta botiga per fer el regal ideal a un preu assequible. Pots fer-te amb objectes de ceràmica, creacions tèxtils (ens encanten les seves samarretes i les seves espardenyes il·lustrades), pintures... Però una de les nostres peces preferides és, sense cap dubte, la col·lecció de les nines de drap tafaneres.


5. Per als més aventurers

Hortizons (Rosselló, 268)

Si tens algun col·lega viatger o de naturalesa inquieta, no hi ha dubte que trobaràs el regal perfecte en aquesta llibreria especialitzada en títols dedicats a la muntanya, els esports a l’aire lliure i els viatges. Guies, llibres d’art, diccionaris, relats o accessoris per moure’s pel món us esperen en els seus prestatges.


6. Per als més 'cool'

BeTheStore (Diagonal, 606)

¿Com podem descriure aquesta opció? És la cova d’Alí Babà per als que no tenen ni idea de què regalar, però volen fer feliç el seu amic invisible. Aquí trobaràs de tot a tots els preus. Hi ha des d’articles de moda i complements a 'gadgets’ divertits, llibres 'trendy', objectes de decoració i qualsevol peça –aparentment– de funcionalitat nul·la, però que sempre salva un regal. El catàleg compta amb marques internacionals selectes, d’inspiració urbanita, nova i diferent.


7. Per als més detallistes

Solnhofen (Santa Tecla, 3)

Segurament, la més original de totes les opcions i també la més personal. En aquesta botiga elaboren 'Minilitos', petites peces de pedra natural de Solnhofen litografiades amb dissenys propis o amb dibuixos o fotografies propis de cada client (des de la foto de la mascota fins a cites cèlebres, logos...). Tarden dos dies a produir-los. El resultat són peces de decoració que poden penjar-se a la paret o servir de petjapapers, entre altres funcionalitats.


8. Per als fans de la papereria

Raima (Comtal, 27)

Qui coneix Barcelona coneix Raima. Una papereria de tota la vida que sempre se les enginya per tenir l’últim i més top en bolígrafs, papers, regals, llibretes i materials per a l’escriptori i per a totes les butxaques. Acaba d’estrenar local, o més aviat un gran local, amb sis plantes i 1.400 metres quadrats dedicats al món de la papereria (la més gran d’Europa), on trobaràs tot el que faci falta perquè a qui li agradi això que alguns consideren passat de moda, que és el paper, sigui molt però que molt feliç.


9. Per als tradicionals i 'hipsters’

Laser (Dr. Dou, 2)

Com negar que els mitjons continuen sent un 'must' en el rànquing dels regals destinats als amics invisibles. Així que, almenys, que siguin guapos. A Laser Barcelona hi ha peces de disseny destinades a tribus urbanes súper cool.


10. Per als més solidaris

Fundació Vicente Ferrer (París, 71. Tercera planta)

En aquesta botiga comercialitzen articles realitzats als tallers d’Anantapur (Índia) per dones en risc d’exclusió social per patir alguna discapacitat. Boniques bosses, fulards de tela, portaespelmes, postals... Una manera de fer feliç els teus i, alhora, ser solidaris, una cosa pròpia de l’esperit nadalenc.


11. Per als amants del disseny

Notícies relacionades

Nordicthink (Casanova, 214)

Els amants del disseny nòrdic han d’anotar aquesta botiga a la seva agenda. Elegants línies depurades aquí i allà.

Si bé part del seu catàleg és relativament exclusiu, compten amb una selecció de peces més assequibles que enamoraran qualsevol amant del disseny nòrdic de línies depurades. ¿Algun exemple? Safates, gerros, impressions òfset, figures decoratives, penjadors, cistelles...