On Catalunya

de botigues

Industry: l'art pot ser assequible

Industry, al Poblenou, ven peces de creadors de quilòmetre 0 amb estil 'arty'-'vintage'-industrial a preus molt raonables

industry

industry / DANNY CAMINAL

2
Es llegeix en minuts
Laia Zieger

A Roc Boronat, un dels carrers més en auge del Poblenou, empenyem una porta de ferro forjat amb finestres de vidres. Podria ser l’entrada d’un taller dels anys 70 (de fet, l’edifici forma part del que al seu dia va ser el recinte de fàbriques de Can Culleres). Però, tot i que l’essència industrial d’aquest barri continua intacta i perceptible, estem en un "punt de venda d’art assequible", com s’autodefineixen els seus responsables, Kelly Cho i Sara Salas.

Industry és el nom d’aquest local obert a finals del 2016. Un homenatge a l’activitat industrial que ha caracteritzat aquesta zona de Barcelona. Cho i Salas es van associar per tal de convertir-lo en l’aparador d’artistes i artesans locals tant a través de la venda com de l’exposició de les seves peces. El criteri a l’hora de seleccionar les obres que adornen Industry és que els preus siguin accessibles i encaixin amb aquest estil 'arty'-'vintage' -industrial que tant es porta ara.

Industry

Roc Boronat, 68Telèfon: 661.588.392Horari: de dimarts a dissabte, d’11 a 20 horesWeb: www.industrybcn.com

"El nostre propòsit era donar a conèixer la feina de creadors de quilòmetre 0. Tal com la gent vol menjar verdures de proximitat, cada vegada més són els que volen comprar peces artístiques i funcionals 'made in Barcelona'. Per això, el procés creatiu s’ha de desenvolupar en la proximitat amb habitants de la ciutat i els seus voltants, tot i que siguin estrangers, com és el cas dels artistes que tenim exposats. És representatiu del que és Barcelona, una ciutat multicultural... Però, sobretot, volíem fugir de la imatge exclusiva i tancada que tenen galeries més elitistes, baixar l’art del seu pedestal i donar la possibilitat a creadors amb menys reconeixement de donar a conèixer i vendre les seves obres".

A Industry es poden comprar obres de ceràmica i pintura, entre d’altres. DANNY CAMINAL

A Industry conviuen els treballs d’una desena d’artistes. Amb el temps, s’hi van sumant noves firmes. Hi ha pintures, ceràmiques, escultures d’animals o testos, per exemple, amb preus que comencen al voltant dels 15 euros i que han arribat a vorejar els 3.000 per a quadres de més complexitat i envergadura. "Molts clients venen per fer regals diferents amb motius especials, com casaments. És la manera de trobar peces úniques que són relativament assequibles. El fet que tinguem una part de botiga fa que la gent entre més fàcilment", relata Kelly, que afegeix que entre la clientela hi ha molts veïns de Poblenou, barcelonins i turistes, que cada vegada exploren més el barri.

TALLER D’EMMARCACIÓN DE QUADRES

Notícies relacionades

A més de les peces exposades a la venda, Industry també funciona com a taller d’emmarcación de quadres i els seus 200 metres quadrats amb un esplèndid pati interior també es lloga per a actes diversos (conferències, 'showrooms’, presentacions, rodatges). 

Les seves fundadores han conservat l’essència estètica de l’edifici: els terres són originals; les parets, en gran part, d’obra vista i els mobles han sigut elaborats recuperant les bigues de metall que s’han tret de l’estructura per donar amplitud i lluminositat a l’espai. Gairebé una obra de conservació del patrimoni històric del barri. Un autèntic 'made in Poblenou'.

Temes:

Botigues