On Catalunya

DE COPES

En aquesta barberia serveixen còctels

El renovat Bobby's Free: un bar secret amb què el mateix Al Capone s'hauria tret el barret

2
Es llegeix en minuts
Natàlia Queralt

Al número 85 de Pau Claris, aparent lloc de somni de tot 'hipster' barbat, s’hi amaga un dels secrets més ben guardats de la nit barcelonina. I necessita contrasenya. Barberia des de l’exterior, bar secret a l’interior, el xou comença darrere d’un mirall al qual s’accedeix per una porta clandestina. «¿Coneixeu la paraula secreta d’aquest mes?», pregunta un porter calb i amb barret, en un to misteriós. I fins aquí puc desvelar.

Els clients entren fascinats en un 'speakeasy' digne de pertànyer a la xarxa de 10.000 bars clandestins que controlava Al Capone al Chicago de finals dels anys 30. Però aquí se serveixen còctels d’autor, s’assaboreixen snacks gurmet i s’escolta música en directe els dissabtes a la nit. 

La barberia només és una tapadora del secret que amaga el local. JULIO CARBÓ

L'actual Bobby's Free, abans un 'pub' irlandès i una de les barres més antigues de la ciutat, està ambientat als Estats Units de la llei seca –o esmena XVIII de la Constitució–, que castigava amb multa i presó la fabricació, la venda i el consum de begudes alcohòliques. Amb la complicitat dels ciutadans que detestaven aquesta prohibició, als bars es va arribar fins als límits de la creativitat per aconseguir servir alcohol sense ser detingut. Aquesta és l’essència del nou Bobby’s Free: enigma i espontaneïtat amb els detalls cuidats al màxim nivell.

D'UNA ALTRA ÈPOCA

Vestits d’escrupolós negre i amb tirants de quadros de color bordeus, darrere de la barra hi ha els propietaris del bar: Eric Basset i Dany Martín, un tàndem amb talent. Tots dos ronden la trentena i es van conèixer al restaurant Caelis –quan encara estava ubicat al luxós Hotel El Palace–, on Basset delectava amb els seus plats i Martín enamorava amb l’art del còctel. 

Notícies relacionades

«La nostra tàctica és que el client ens trobi. Volem sorprendre», expliquen els dos joves emprenedors, que van comprar el local fa un any i el van inaugurar com a bar secret al novembre. «Havíem d’ultimar els detalls: el mecanisme de la porta clandestina –que evidentment Basset es nega a ­revelar–, la barberia, a la qual només es pot accedir amb cita prèvia, i l’escenografia del local, on ja s’han rodat alguns curtmetratges». Una posada en escena digna d’optar a un Oscar al millor disseny de producció.

Menció especial per al Bobby's Kiss, el còctel estrella, creació d’en Dany, inspirat en la dolçor de la ­xocolata 'mon cheri', acompanyat per un 'macaron' i amanit amb una mica de màgia. 

Temes:

Bars De copes