On Catalunya

DE COPES

La nova meca gai

Benvingut a Sor Rita, un local tan ple de blasfèmia que provocaria un ictus a Rouco Varela

zentauroepp36154286 barcelona 03 11 2016 bar sor rita bar de detalles estramb t161111180759 / ALVARO MONGE

zentauroepp36154286 barcelona 03 11 2016 bar sor rita  bar de detalles estramb t161111180759
zentauroepp36154285 barcelona 03 11 2016 bar sor rita  bar de detalles estramb t161111180825

/

1
Es llegeix en minuts
Abel Cobos

Quan a principis d'any el grup Arena va tancar la seva sala a la Gran Via, el col·lectiu gai es va començar a dissoldre per tot Barcelona. El món occidental no veia un èxode tan gran des de la desintegració de l'URSS: centenars de joves -i no tan joves- van començar a buscar nous locals 'gay friendly' on passar les nits. Un dels destins d'aquest pelegrinatge va ser el carrer de la Mercè, 27, on s'erigeix el Santiago de Compostel·la del retropetardeig, l'ermita de la Verge dels llibertins, Sor Rita, on els fidels no van a expiar els seus pecats sinó a celebrar-los.

Encara que Sor Rita no és un local d''ambient' per se, té tots els requisits per ser-ho: purpurina, estampat de lleopard, dives atemporals i més homes que en un videoclip de The Weather Girls. Fins i tot des d'abans de passar les portes del bar, tindràs la certesa que els tabús no hi són benvinguts. Sigui quina sigui la teva sexualitat, per a Sor Rita ets un llibertí. I això és el més divertit. No obstant, tal com adverteix el cartell que presideix l'entrada, recorda que hi ha una senzilla norma que s'ha de complir aquí: «¡Hagas lo que hagas, ponte bragas».

L'ENCARNACIÓ DEL 'KITSCH'

Dives hollywoodenques i la Verge comparteixen retaule. ÁLVARO MONGE

La decoració barreja elements del Madrid de la 'movida' amb els ídols religiosos més sagrats, una autèntica blasfèmia pop que ompliria d'orgull Madonna. És una joia de l'extravagància, amb un disseny pensat al mil·límetre per ser aberrantment 'kitsch' que bé podria servir d'escenari per a una pel·lícula eròtica de baix pressupost o per als somnis més humits de Paco Clavel (si no és el mateix).

Notícies relacionades

La indubtable estrella del bar són els dijous de 'kutreoke', amb una música tan poc convencional que sembla treta de l'Spotify de Mario Vaquerizo o Las Bistecs. Al crit de «¡vamos, petardas!», Boris Michael amenitza la festa, i encara que no t'hagis sentit mai com una petarda, t'agafaran ganes de sortir a cantar. Una recomanació: deixa-t'hi el pulmó amb el 'single' de Michael, 'Bukake de amor bizarro', una versió del 'Bizarre love' triangle de New Order que no et deixarà la boca seca.

Al Sor Rita no necessitaràs un Galaxy Note 7 perquè t'exploti el mòbil a la butxaca: només caldrà que et descarreguis el Grindr.

Temes:

De copes