On Catalunya

Sóc a Londres

Còctel de grills a la carta

Si et trobes una bestiola al plat al barri 'hipster' de Marylebone, prepara't per felicitar el xef. Està a punt d'obrir el primer bar londinenc on és possible degustar insectes: en tapes, gelats i fins i tot begudes

1
Es llegeix en minuts
BEGOÑA ARCE

L'entomofàgia, l'alimentació a base d'insectes, ja fa uns anys que intenta obrir-se camí al Regne Unit. Una moda passatgera per a alguns, una tendència que s'imposarà massivament en el futur, afirmen altres. Segons sembla, el 80% dels països al món consumeixen aquesta mena de proteïnes ecològiques i altament nutritives. Expliquen que en molts d'aquests països aquesta matèria primera, que els occidentals contemplen amb ignorant repugnància, es considera una absoluta exquisidesa. La resposta dels britànics no ha sigut fins ara gaire entusiasta a les tímides inicia­tives d'eixamplar per aquesta via el seu horitzó culinari. Però això podria començar a canviar ara.

Londres està a punt d'inaugurar el seu primer bar per a la degustació d'insectes. La barra quedarà instal·lada al restaurant ­Carousel, al barri 'ultra­chic' de Marylebone. Dos xefs, Christina Thé i Seb Holmes, prepararan tapes i còctels amb els insectes com a principal ingredient. Algunes de les especia­litats anunciades són la tempura de llagosta i canapès, amb una base feta amb una pasta farinosa de cucs. Un altra mena de cucs, anomenats 'buffalo', seran cuinats a l'estil tailandès, i substituiran en aquest cas el cranc, l'ingre­dient utilitzat habitualment. El plat estarà coronat per un o diversos grills rostits amb soja.

Segons Neil ­Whippey, un dels fundadors de l'empresa d'alimentació i begudes a base d'insectes, Eat Grub, els cucs ­'buffalo' tenen un gust que recorda una mica el peix, mentre que els grills s'assemblen més a les gambes. Aquests últims són molt versàtils i es poden cuinar de mil maneres. Amb bolets, per exemple, o a l'estil de Malàisia, amb cebes, i anxoves. També hi ha grills a l'aperitiu i a l'hora de les postres. Torrats i mòlts són fantàstics, asseguren, per elaborar galetes, barretes energètiques i aperitius que recorden les patates fregides. Els grills estan a més presents en els còctels de ginebra i vodka del bar, després de ser macerats en els respectius licors.

QUATRE VARIETATS DE GELAT

Notícies relacionades

Eat Grub ha creat per als llaminers quatre varietats de gelat. ­Scurry Berry porta gerds i una barreja d'insectes, Choc ­Hopper és xocolata amb trossets de ­llagosta. Straw­berries and Swirls va amb ­maduixes i pols de cucs. Nutritious Neapolitan és una mescla napolitana amb trossets de grills.

L'obertura del bar forma part del programa London Food Tech Week, una setmana dedicada a la innovació culinària. Whippey espera que els londinencs descobreixin un nou món gastronòmic.

Temes:

Estic a