CONFIRMACIÓ DEL GOVERN

Un grup d'islamistes allibera uns 250 nens després de retenir-los una hora en una escola del Pakistan

1
Es llegeix en minuts

Prop de 250 nens que havien estat presos com a ostatges per milicians islamistes al nord-oest del Pakistan han estat alliberats i els segrestadors s'han entregat als caps tribals amb qui negociaven, segons ha anunciat el ministre interí de l'Interior, Hamid Nawad. Cap menor ha resultat ferit.

Sis milicians s'han entregat als membres de la jirga (consell de líders tribals i d'ancians) de la Província de la Frontera Nord-oest després de retenir els nens durant aproximadament una hora. La jirga decidirà què farà amb els segrestadors, i per això aquests no han estat arrestats per les forces de seguretat.

Els dirigents del consell han arribat a un acord amb els segrestadors després de persuadir-los que alliberessin als estudiants i abandonessin l'escola del poble de Domail, al districte de Bannu, a prop de les zones tribals convertides en bastió d'insurgents pròxims a Al-Qaida. Després de l'acord, les forces de seguretat han aixecat el setge.

Tiroteig amb la policia

Els milicians, armats amb granades i llançacoets, s'havien tancat a l'escola després que la policia frustrés el segrest d'un responsable del departament provincial de sanitat i es produís un tiroteig amb els agents. Durant l'enfrontament, ha mort un dels assaltants, un policia ha resultat ferit i el metge ha aconseguit fugir.

En una roda de premsa a Londres, el president pakistanès, Pervez Musharraf, ha qualificat els segrestadors com a "extremistes" i la presa d'ostatges com a "acte de desesperació" en resposta als èxits del seu Govern contra el terrorisme.

Zona pròxima a una àrea conflictiva

Notícies relacionades

Bannu és una regió pròxima la conflictiu Waziristan del Nord, a prop de la frontera amb l'Afganistan. Les últimes setmanes, l'Exèrcit manté combats constants amb els talibans pakistanesos, especialment a la veí Waziristan del Sud, on els insurgents intenten prendre forts militars, ponts i diversos emplaçaments estratègics.

El Govern pakistanès busca el líder talibà Mehsud en aquesta regió, al qual acusa d'estar darrere de l'assassinat de l'exprimera ministra Benazir Bhutto.