CONCURS NUPCIAL A MADRID

Joves dissenyadors presenten vestits de núvia 'ecològics' reconvertibles en vestits de còctel o banyadors

Vestits nupcials que es poden transformar en altres dissenys.

Vestits nupcials que es poden transformar en altres dissenys.

2
Es llegeix en minuts
EFE
MADRID

Vestits de núviaecològics, que es poden reconvertir en vestits de còctel, banyadors i fins i tot bosses i cobrellits, però que no renuncien al glamur i la creativitat, han estat avui a Madrid els protagonistes del VII Concurs Nupcial de Novells Dissenyadors Porta d'Europa.

A la presentació dels finalistes del concurs, que ha coincidit amb la inauguració de l'exposicióModa nupcial ecològica, hi han assistit cèlebres dissenyadors com Francis Montesinos, Juan Duyos o Alma Aguilar.

Sota el lemaLa sostenibilitat i la cura del medi ambient a través de la reutilització, la setena edició d'aquest concurs de moda nupcial ha aportat una novetat: la reutilització dels materials, a l'inspirar-se en la conciència ecològica i la preservació del medi ambient.

"La moda nupcial èticament responsable també pot serchici glamurosa", ha afirmat la directora d'Expotecnic --empresa organitzadora del concurs--, Carmen Torres, que ha destacat que a aquesta primera iniciativa n'hi seguiran d'altres que prenguin com a premissa no només la reutilització sinó també el reciclatge.

Finalistes

Vestits ecològics però, no per això, menys espectaculars i creatius, que mostren una faceta reconvertible, en banyadors, bosses o vestits de còctel, i poden ser utilitzats en diverses situacions i moments del dia.

Els cinc finalistes del concurs han estat seleccionats per un jurat compost per consolidats dissenyadors com Francis Montesinos, Juan Duyos, Alma Aguilar i Modesto Lomba, altres reconeguts professionals del món de la moda i periodistes.

Francis Montesinos s'ha alegrat que "per fi es pensi en el medi ambient", encara que no veu gaire viable que un vestit de núvia es pugui reutilitzar, al considerar que aquest vestit és per a "un dia especial".

Iniciativa "estupenda"

Al contrari, Juan Duyos considera "molt bonic que un vestit tan especial pugui ser usat en diverses ocasions", i ha qualificat la iniciativa d'"estupenda", al ser una forma de "despertar la consciència social" sobre el medi ambient.

Alma Aguilar ha lamentat que els dissenyadors que treballen a nivell comercial no poden "arriscar tant", però veu molt positiu que els novells sí que ho facin i transmetin a la societat la idea que s'ha de "transformar i reutilitzar, no només llençar".

Notícies relacionades

Els cinc finalistes hauran de passar les seves idees del paper a la tela, ja que el pròxim 23 de maig, quan es procedirà a l'entrega de premis, destacades models lluiran les seves creacions a la Passarel·la del VII Concurs Nupcial Porta d'Europa.

L'exposicióModa nupcial ecològica, oberta al públic fins al 6 d'abril al Paseo del Arte del Mercado Puerta de Toledo de Madrid, reuneix dissenys finalistes d'edicions anteriors, ja confeccionats en tela, i reproduccions dels 124 esbossos presentats aquest any al concurs.