On Catalunya

ART

Entre Rusiñol i capitells nassarites

Les Drassanes acullen la Fira d'Art Modern i Antic, que reuneix 29 expositors i obres que abasten 800 anys d'història, des del segle XII fins a principis del XX

zentauroepp47222644 arte190306105200

zentauroepp47222644 arte190306105200

1
Es llegeix en minuts
Natàlia Farré
Natàlia Farré

Periodista

Especialista en art, patrimoni, arquitectura, urbanisme i Barcelona en tota la seva complexitat

Ubicada/t a Barcelona

ver +

¿Què tenen en comú una pintura gairebé inèdita de Santiago Rusiñol amb Enric Clarasó com a protagonista, una Bíblia luterana del segle XVIII que està considerada una obra mestra de l’enquadernació rococó i un capitell nassarita de pedra del XII? Doncs la Fira d’Art Modern i Antic de Barcelona (FAMA).

La cita, organitzada pel Gremi d’Antiquaris, aplega 29 expositors de tot Espanya i exhibeix obres –pintura, escultura, ceràmica, mobiliari, joies i llibres– que inclouen des del segle XII fins a les primeres dècades del XX. I no només aquestes obres, també hi ha l’únic document gràfic de l’heroica gesta del subtinent Joan Antoni Fàbregues en aigües del Bàltic, el 1808, durant la guerra de la independència; el guaix que Marià Andreu va realitzar, el 1949, per a l’escenografia de ‘Much ado about nothing’ (Molt soroll per a no res), de Shakespeare, per al festival de Stratford; i una de les poques peces de la sèrie de dibuixos i pintures d’animals que va executar Alexander Calder entre el 1940 i el 1970, un artista molt més conegut per les seves escultures que pels seus papers. Estaran exposades a les Drassanes, fins diumenge. 

Religiosa

Aquesta Immaculada de guix de factura espanyola és de principis del segle XVII.


Singular

Poques vegades s’ha vist el retrat que Rusiñol va fer del seu amic i escultor Enric Clarasó.


Colorista

Notícies relacionades

La fira també acull pintura contemporània, com aquesta colorista peça de Manolo Valdés.


Antiga

Aquest capitell nassarita del segle XII és l’obra més antiga que acull la fira de les Drassanes.

Temes:

Art