On Catalunya

L'ALTRA CARTELLERA

5 sales de cine alternatives a Barcelona

El millor del cine estranger i internacional, reposicions i estrenes. No pateixis per la pujada de gener, aquí t'ajuden a treure la teva faceta cinèfila a preus molt econòmics.

zentauroepp32341878 cine190118122210

zentauroepp32341878 cine190118122210

3
Es llegeix en minuts
Anna Pérez

Phenomena Experience

(Sant Antoni Maria Claret, 168)

Aquesta sala ubicada a prop de la Sagrada Família va començar com un festival per a aquells espectadors que volien veure el seu film preferit a la gran pantalla perquè mai ho havien pogut fer abans. Ara garanteix en la seva web que tenen «el millor equipament tècnic del país». Projecta des de 'blockbusters', com 'Los vengadores: Infinity war', fins a pel·lícules independents estrangeres. Això sí, tot en versió original subtitulada. Que no et faci por l’alfombra a l'estil ‘El resplandor’ que cobreix tot el terra. Fins i tot Jack Torrance deixaria la seva destral de banda per agafar unes crispetes i disfrutar d’una bona pel·lícula en aquest cine. 


Zumzeig Cinema

(Béjar, 53)

¿T’agrada el cine? ¿I la cervesa? Llavors Zumzeig és el teu lloc. El primer cine cooperatiu de Catalunya va obrir les seves portes el 4 d’octubre del 2013. En plena crisi i amb la pujada de l’IVA cultural. Sense anuncis ni crispetes, per a veritables amants del cine. «Un espai per pensar i compartir», expliquen en la seva pàgina web. Si ets dels que es queda amb ganes de comentar la pel·lícula al sortir del cine, a Zumzeig pots fer-ho en el seu espai de bar. Sí, aquí és on pots beure una cervesa –i, a més, artesana–, compartir reflexions i fer debats amb els altres espectadors. Aquest cinecooperativa també organitza presentacions de pel·lícules, xerrades amb realitzadors, sessions de cineclub, paellades i ‘performances’. 


Cinemes Méliès

(Villaroel, 102)

«No venem crispetes», anuncien a la seva web. Si ets incapaç de veure una pel·lícula sense menjar-te’n un bol sencer i un refresc ben fred, potser hauries de saltar a la següent sala de la llista. No van amb embuts: al cine s’hi va a veure una pel·lícula. Més de 20 anys d’història són els que arrossega aquesta petita sala de Barcelona. Més de 300 títols clàssics de reestrena s’han projectat en les seves pantalles, entre les quals hi ha una gran varietat de cine europeu i alternatiu. Podràs considerar-te un autèntic cinèfil quan hagis visitat aquesta sala. Va ser reconeguda amb el premi Sant Jordi, el Ciutat de Barcelona i el premi Carles Duran.  


Texas Cinemes

Bailèn, 205.

Una de les sales més clàssiques i imprescindibles. És el paradís dels cinèfils. Escollit el 2016 com el millor cine d’Espanya per Europa Cinemas, en la seva web ja t’anuncien: «Al Texas cada dia és festa». De dilluns a dijous, una entrada et costarà només tres euros; de divendres a diumenge, quatre. I si el cine independent i d’autor que proposen no és suficient, apunta’t a la seva programació de ballet i òpera; 'Aida', de Verdi, la novena simfonia de Beethoven –que podràs anar a veure el pròxim 13 de març–... Totes elles projectades a la gran pantalla i acompanyades d’una copa de cava.


Cinemes Maldà

Notícies relacionades

(Pi, 5. Galeries Maldà)

Segur que alguna vegada has pensat: «Si al sortir del cine em fico en una altra sala i veig una segona pel·lícula, ¿se n’adonaran?». A Cinemes Maldà això és possible, i no hauràs de sentir-te malament, perquè no estaràs fent res il·legal. ¡Les seves tarifes van per dia i no per pel·lícula! De dilluns a dijous, pots disfrutar de la seva programació per complet per cinc euros; els caps de setmana varien depenent de si és sessió de dia o de nit. Cinemes Maldà  també ofereix als seus espectadors «programes dobles» –un 2x1 en pel·lícules– o la marató de tota la seva cartellera en un sol dia. El millor de cine d’autor en una de les sales més alternatives i imprescindibles de la ciutat.

Temes:

Cine