On Catalunya

art

Loop Festival: Immersió en el videoart

Aquesta cita anual, que ja va per l'edició número 16, omple la ciutat de creacions que tenen el vídeo com a suport

zentauroepp45766156 on arte181107134419

zentauroepp45766156 on arte181107134419

1
Es llegeix en minuts
Natàlia Farré
Natàlia Farré

Periodista

Especialista en art, patrimoni, arquitectura, urbanisme i Barcelona en tota la seva complexitat

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Des de fa 16 anys, Barcelona és per uns dies la capital del videoart. Aquest any, aquests dies començaran dilluns, dia 12, quan el Loop Festival, cita anual dedicada a la creació amb el vídeo com a suport, doni el seu tret de sortida. Deu jornades en què la ciutat s’omplirà de pantalles, des dels museus fins a les galeries, que projectaran treballs, nous o històrics. I deu dies en què la ciutat serà, a més de continent, contingut. No en va, en l’actual edició de la trobada, moltes obres tenen Barcelona com a tema i moltes altres les firma el talent, local o forà, que crea des de la ciutat. Hi haurà més temes, com la relació del videoart amb la dansa i el teatre, i hi haurà fronteres desdibuixades, ja que la cita arribarà fins a Sant Cugat i l’Hospitalet fins al 22 de novembre. 

1. 'Love the daily work'

Merce Cunningham (pavelló Mies van der Rohe. Del 12 al 25 de novembre)

El Mies van der Rohe reunirà obres realitzades pel coreògraf americà Merce Cunningham en col·laboració amb artistes com John Cage i Robert Rauschenberg.


2. 'Domestic and urban landscapes' 

Diversos autors (Fundació Suñol. Del 8 al 22 de novembre)

Produïda per In Between Art Film i comissariada per Paola Ugolini, la mostra exhibeix peces relacionades amb l’arquitectura domèstica i l’espai urbà amb la idea de la casa, la llar, com a epidermis del cos humà.


3. 'A la ciutat’ 

Eugeni Bonet (Museu d’Història de Barcelona. Del 6 al 22 de novembre)

El Museu d’Història recupera el film del 1976 que va impulsar Eugeni Bonet i en el qual múltiples artistes reflexionaven sobre el paper de la ciutat.


4. 'Col·lapse' 

Joan Morey (Fabra i Coats. Fins al 13 de gener del 2019)

Des de la dècada dels 90, Joan Morey basa el seu treball a explorar les relacions i interseccions que s’estableixen entre teatre, cine, filosofia, sexualitat i subjectivitat. I ho fa a partir de la performance, el vídeo i les instal·lacions.


5. 'I tu què faràs per l'art?' 

Notícies relacionades

Eugenio Ampudia (Centre d’Art Tecla Sala. Del 8 de novembre al 2 de juny)

Fidel al seu caràcter inquisitiu i a la seva obsessió per interpel·lar l’espectador, Ampudia presenta 21 treballs multidisciplinaris de l’últimes tres dècades que conviden a reflexionar sobre l’art. 

Temes:

Art