On Catalunya

art

Juli González: Dibuixos de ferro

Els Espais Volart reuneixen una mostra de 70 dibuixos de Juli González, tan bon dibuixant com escultor, malgrat el poc reconeixement que té la seva obra amb el llapis i el paper

zentauroepp45486283 mscaras juli181017142449

zentauroepp45486283 mscaras juli181017142449

1
Es llegeix en minuts
Natàlia Farré
Natàlia Farré

Periodista

Especialista en art, patrimoni, arquitectura, urbanisme i Barcelona en tota la seva complexitat

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Va viure al París de les avantguardes. Va ser pioner de l’escultura moderna en ferro. Va cultivar l’amistat de Brancusi, Magnelli, Torres Garcia, Manolo Hugué, Gargallo i Picasso. Aquest últim va demanar la seva col·laboració per fer algunes de les seves escultures.

Notícies relacionades

seva és la icònica Motserrat, el treball en tres dimensions que representa l’horror de la guerra i que va ser al Pavelló de la República del 37 al costat del Guernica de Picasso i el Segador de Miró.  

'L’encaputxat’ (1935), una escultura de bronze de Juli González

Tot i així, el seu nom no és dels més coneguts. Tampoc ho va ser en vida, potser per la seva timidesa o potser per la seva poca tendència a viure la vida bohèmia. Però la seva obra val qualsevol reconeixent. És Juli González (Barcelona, 1876 - Arcueil, França, 1942), a qui els Espais Volart dediquen una mostra centrada en els seus dibuixos, peces sempre considerades secundàries però que van ser la base de les seves escultures. Setanta, conservats per l’IVAM, més quatre obres tridimensionals ocupen l’espai del carrer d’Ausiàs March fins a finals d’any.

Temes:

Art