cine

6 cantants que van fer incursions al cine

Lady Gaga protagonitza la versió d''Ha nacido una estrella', de Bradley Cooper, que debuta com a director. Repassem 7 films amb dives de la música

gaga

gaga

2
Es llegeix en minuts
Nando Salvà

¿Qui no ha sentit parlar alguna vegada d’'Ha nacido una estrella'? La història d’una noia de gran talent artístic que ascendeix fulgurantement en el món de l’espectacle, mentre el seu descobridor i amant es veu abocat a l’autodestrucció va ser portada per primera vegada al cine el 1937. Després, el director George Cukor va recórrer a l’actriu Judy Garland per fer-ho per segona vegada el 1954, i al 1976 Barbra Streisand i Kris Kristofferson van formar parella en una tercera adaptació. I, per si hi ha algú allà fora que necessiti una altra versió cinematogràfica més del relat, aquí arriba el debut com a director de Bradley Cooper.

Ha nacido una estrella

MusicalEUA, 2018Repartiment: Bradley Cooper, Lady Gaga, Sam Elliott, Dave ChappelleDirecció: Bradley Cooper

Pot ser que la nova pel·lícula no ofereixi prou raons per justificar la seva pròpia existència, però sí que promet proporcionar a la seva coprotagonista, la cantant Lady Gaga, una segona vida artística com a actriu –ja sona com a possible aspirant a l’Oscar.

En ocasió de l’arribada de la cinta als cines, recordem a sis cantants més que en el seu dia van buscar noves sortides professionals des de la gran pantalla.


1. Dreamgirls (2006)

Beyoncé va oferir el seu primer treball fílmic de relleu a 'Austin Powers en Miembro de oro' (2003), però no va ser fins a 'Dreamgirls' quan va demostrar que mereixia ser presa seriosament com a actriu. La seva interpretació va optar al Globus d’Or.


2. Encís de lluna (1987)

Cher va obtenir el seu primer gran èxit musical el 1965, quan el 'hit’ 'I got you babe' la va convertir a ella i el seu marit, Sonny Bonno, coneguts artísticament com a Sonny & Cher, en un fenomen similar a la 'beatlemania'. El seu èxit cinematogràfic més gran va arribar dues dècades després. Gràcies a aquesta història d’amor va guanyar l’Oscar a la millor actriu.


3. Yentl (1983)

Barbra Streisand va començar a cantar el 1960 i, vuit anys després, va rodar el seu primer treball cinematogràfic, 'Funny girl'. I gràcies a 'Yentl' es va convertir en la primera dona de Hollywood en escriure, dirigir, produir i protagonitzar una mateixa pel·lícula.


4. Precious (2009) 

Tenint en compte que per a la figura musical femenina més important del mil·lenni (200 milions de discos venuts i més números 1 que Elvis Presley) malgastar glamur sempre ha sigut vital, per a Mariah Carey deuria ser traumàtic sotmetre’s a la transformació requerida per donar vida a una ombrívola assistent social en aquest intens drama.


5. Evita (1996)

Quan va obtenir el Globus d’Or per aquest biopic, Madonna ja havia guanyat el Razzie a la Pitjor Actriu  quatre vegades. Després, l’ha guanyat tres vegades més.


6. Bailar en la oscuridad (2000)

Pel que sembla, el director Lars von Trier l’hi va fer passar tan malament a Björk durant el rodatge d’aquest tràgic musical que va decidir no tornar mai a fer pel·lícules.

 

Temes:

Cine