On Catalunya

EXPOSICIÓ

Aparador de talent

Les obres i dissenys de 70 artistes independents vinculats a Barcelona s'exposen en una 'boutique' efímera de La Roca Village fins al 30 d'agost

fcasals38815633 la roca170609190752

fcasals38815633 la roca170609190752

2
Es llegeix en minuts
NATÀLIA QUERALT

Quatre de la tarda d’un dilluns assolellat d’agost a Barcelona. La temperatura s’acosta fàcilment als 30 graus, no corre ni un bri d’aire fresc a l’am­bient i l’única banda sonora és el soroll monòton dels cotxes de la Diagonal. I, enmig d’aquest panorama abrasador, en un racó del teu petit pis brillen les fulles verdes d’un jardí vertical d’interior (amb sistema d’autoreg perquè te’n puguis anar de vacances), que pretén mitigar la nostàlgia dels urbanites que vivim allunyats de la naturalesa. ¿No estàs desitjant vestir el teu apartament de verd ara mateix?

Aquest jardí vertical, obra de l’estudi Citysens, és només una de les creacions que s’exposen i comercialitzen a la 'boutique' efímera de La Roca Village fins al 30 d’agost. Un aparador del talent emergent a la ciutat, on descobrir els dissenys de 70 artistes independents, que convé visitar si es vol anar més enllà de les regles que dicten les grans cadenes de moda.

CREATIVITAT EN AUGE

Aquest projecte, impulsat pel Barcelona Designers Collective i comissariat per l’associació privada de Foment de les Arts i el Disseny (FAD), reivindica el paper dels artistes emergents. En aquesta quarta edició, la creativitat arriba al seu punt àlgid amb la introducció de l’art com a nova disciplina, que se suma a la moda, el disseny gràfic, el disseny de producte, la joieria i la il·lustració que ja tenien el seu espai a la 'boutique'.

En un panorama especialment difícil per a artistes i dissenyadors, s’obren camí joves talents que creen les seves marques independents i, contra tot pronòstic, aconsegueixen fer-se un lloc en el mercat perquè a ells el que els sobra és el talent i, evidentment, les ganes de treballar. 


RODA

Traços simples i colors primaris distingeixen l’obra de José Antonio Roda, que plasma les seves creacions en una àmplia varietat de tècniques i de formats.


COLMILLO DE MORSA

L’aposta local, responsable i sostenible d’Elisabet Vallecillo i Javier Blanco és la clau del seu èxit. Totes les peces es realitzen 

de forma artesanal, amb amor i molta dedicació.


TVBOY 

Les obres de ‘street art’ de Salvatore Benintende, més conegut com a TVBOY, es reconeixen pel seu caràcter crític i transgressor. L’artista italià és l’autor de la il·lustració del famós petó entre Trump i el Papa. 


PACIFIC AND CO.

Lidia Ansio Aixa Martínez volen començar a vestir-te pels peus amb mitjons estampats i de disseny.

MUUS BCN

Marina Preixens és l’artista que hi ha darrere d’aquesta marca de joieria contemporània i de fabricació artesanal.


MARIA ROCH

Els teixits lleugers, els dissenys coloristes i les peces de roba versàtils són el segell personal d’aquesta emprenedora, que fa sis temporades que triomfa en el món de la moda.


TIKA

Teixides de forma artesanal i amb un toc ‘vintage’, les bosses de Tika Kuchukhidze són d’una autenticitat i un luxe assequibles.


MAMIS&MINIS

Laura Tió és la impulsora d’aquesta iniciativa de moda infantil que recobreix de personalitat els peus dels nadons..


CITYSENS

Un jardí vertical d’interior amb sistema d’autoreg. Aquest és el primer producte de Citysens, que busca acostar la naturalesa als que viuen a la ciutat.. 


Notícies relacionades

ALEX FROSUM

El projecte personal d’Alex Añó consisteix a crear i produir objectes utilitaris amb la tècnica del vidre bufat.

Temes:

Exposicions Art