ÈXIT D'UN CLUB DE QUITO EN EL PRINCIPAL TORNEIG SUD-AMERICÀ

Victòria des dels 11 metres

L'LDUQ equatorià guanya per primer cop la Copa Libertadores a la tanda de penals

Alegria a Maracaná. La plantilla de l’LDUQ celebra el triomf sobre la gespa de Maracaná, a Rio.

Alegria a Maracaná. La plantilla de l’LDUQ celebra el triomf sobre la gespa de Maracaná, a Rio. / AP / ANDRÉ MOURAO

2
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO
RIO DE JANEIRO

El Liga Deportiva Universitaria de Quito (LDUQ), un club creat el 1930 per estudiants i professors de la Universitat Central, ha hagut d'esperar 78 anys per aconseguir la Copa Libertadores després de guanyar a la tanda de penals el Fluminense, el favorit, a Maracaná davant de 86.027 espectadors.

JoséPanchoCevallos, de 37 anys, el porter de la selecció de l'Equador, es va convertir en l'heroi de la sorprenent victòria equatoriana al parar tres penals als brasilers. És la primera vegada que el futbol equatorià guanya aquest prestigiós torneig sud-americà, des de la seva primera edició l'any 1960. Serà la primera vegada també que l'LDUQ assisteixi al Mundial de clubs de la FIFA, que es disputa al Japó.

"Semblava que el títol se'ns escapava a la segona part. Hem patit molt. Els nostres rivals eren els candidats naturals, però ens l'hem emportat amb gran valentia",va dir Edgardo Bauza, el tècnic argentí del club de Quito. El Fluminense va guanyar el partit per 3-1, però a l'anada havia perdut per 4-2. Els brasilers van estar desafortunats en el llançament de penals.

Pregàries rere la porteria

Notícies relacionades

El veterà Cevallos, que durant el partit no va poder evitar els tres gols del brasiler Neves, es va encarregar de sepultar les il.lusions locals amb tres parades en els penals decisius.Panchova explicar que"entre penal i penal invocava el meu difunt pare. M'ha donat sort".Després de cada pena màxima, Cevallos anava darrere de la porteria i es posava a resar. Aquest porter va jugar lesionat, encara que no li va importar perquè"amb la meva edat és molt difícil tornar a jugar una final".Cevallos també va ser l'heroi del seu equip als quarts de final a l'eliminar el San Lorenzo als penals."Ja vam fer història arribant a les semifinals i no ens volíem quedar amb les mans buides. Aquest títol és per a l'Equador, que tant el necessita",va dir el meta, que va fitxar pel club equatorià gràcies a la insistència d'Esteban Paz, fill de Rodrigo Paz, un dels empresaris més rics de l'Equador i president vitalici de l'LDUQ.

Renato Gaúcho, el tècnic del Fluminense, va veure com el seu equip, molt superior al rival, va deixar escapar el títol, també el seu primer títol, des dels 11 metres."En els penals hem tret els millors llançadors, però no hem tingut la nit. Els campions també són derrotats per KO".La plantilla brasilera tenia una prima de 630.000 dòlars per guanyar el títol.