REUNIÓ AMB EL SEU HOMÒLEG MARROQUÍ

Moratinos entrega a Rabat una carta de Zapatero a Mohammad VI per recompondre les relacions

1
Es llegeix en minuts
EFE
RABAT

El ministre d'Afers Estrangers, Miguel Ángel Moratinos, ha entregat avui a Rabat al seu col·lega marroquí, Taib Fassi Fihri, una carta del president del Govern espanyol, Jose Luis Rodríguez Zapatero, dirigida al sobirà marroquí Mohammad VI.

Moratinos ha subratllat el propòsit del Govern espanyol de recuperar "al més ràpidament possible" les relacions bilaterals, encara que ni ell ni el ministre marroquí han indicat quan tornarà a Madrid l'ambaixador del Marroc a Espanya, Omar Azziman, cridat a consultes el mes de novembre passat.

El ministre marroquí ha explicat que la decisió del retorn de l'ambaixador està en mans del monarca, que "decidirà en funció del contingut" del missatge entregat avui per Moratinos.

El ministre espanyol ha explicat que la qüestió de Ceuta i Melilla "és un tema que ha estat present en la reunió, però hi ha posicions divergents i són conegudes".

Treball per una "relació positiva"

La visita dels Reis d'Espanya a les ciutats autònomes del nord d'Àfrica, la sobirania de les quals reivindica el Marroc, va ser l'origen de la protesta marroquina i de la crida a consultes de l'ambaixador a Madrid.

El ministre marroquí ha assegurat que en la reunió d'avui les dues parts han manifestat la seva intenció de "treballar junts" dins del respecte mutu i amb el propòsit de no tocar les sensibilitats profundes de cada poble.

Notícies relacionades

El ministre Moratinos ha explicat que el Marroc i Espanya "seguiran treballant junts per construir una relació positiva, amistosa i fructífera".

També ha afegit que té previst tornar a Rabat el 20 de gener per assistir a la reunió del grup 5+5, i ha invitat el Marroc a participar a Madrid els pròxims 15 i 16 de gener en el primer fòrum de l'Aliança de les Civilitzacions.