On Catalunya

FESTIVAL

Set apostes per al MIRA Festival 2019

Seleccionem set noms imperdibles de la pròxima edició del festival d'arts digitals

zentauroepp50541916 onbarcelona freire escuchar191023195656

zentauroepp50541916 onbarcelona freire escuchar191023195656

3
Es llegeix en minuts
Juan Manuel Freire
Juan Manuel Freire

Periodista

Especialista en sèries, cinema, música i cultura pop

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Un any més, el MIRA Festival es guanya el respecte dels adeptes de l’electrònica amb un cartell impecable i divers, amb espai tant per a apostes reflexives com per a música que fa ballar peus i cap. I en la majoria de casos, aquests grans noms arriben acompanyats d’aparell visual exclusiu. Del 5 al 9 de novembre, mira, escolta, vibra. Per exemple, amb els set artistes que recomanem.

MIRA Festival

Diversos espais Del 5 al 9 de novembrePreu: Entre 7 i 70 €

1. Colin Self

Al seu llibre ‘Staying with the trouble: Making kin in the Chthulucene’, la pensadora feminista Donna J. Haraway afirma que la millor manera de sobreviure als pitjors temps és buscar amistats improbables; «ens requerim uns a altres en col·laboracions i combinacions inesperades». L’últim disc del compositor/coreògraf Self, ‘Siblings’, és una espècie de resposta musical a la seva idea, unió extàtica de narratives, gèneres i vocabularis a priori amb poc en comú. Teatre Lliure de Gràcia, dimecres, dia 6, 21.15 h.


2. Floating Points

Han començat a ploure ressenyes efusives de ‘Crush’, l’esperat segon àlbum del productor (i neurocientífic) Sam Shepherd, àlies Floating Points. I certament, aquest disc fa just el que promet el títol: fer-te pols, en el millor sentit possible. És la seva obra més completa fins avui, unió inspirada de moments dirigits a la pista, sublims recessos de pau i assalts experimentals. Després de punxar cinc hores a Razzmatazz (2018) i sis al Sónar (2019), torna a Barcelona per a un directe en col·laboració amb el duo d’artistes visuals Hamill Industries. Fabra i Coats, dijous, dia 7, 21.10 h.


3. Alessandro Cortini

A més de tocar els teclats a Nine Inch Nails, aquest músic italià aplega ja una important discografia al seu nom, composta sobretot d’exploracions obsessives de grans sintetitzadors modulars. El seu primer disc per al mític segell Mute, l’acabat d’aparèixer ‘VOLUME MASSIMO’, conté les seves composicions més pop i cinematogràfiques fins ara. Com indica el títol, s’han de sentir a volum molt alt, alguna cosa que el MIRA sol oferir sense que hàgim de preguntar. Fabra i Coats, divendres, dia 8, 19.00 h. 


4. Clark

Durant tota la seva ja extensa carrera, el productor electrònic Chris Clark ha esquivat l’anquilosament com gat a l’aigua i esborrat sense parar les seves pròpies empremtes. Abans el coneixíem per la seva IDM (Intelligent Dance Music) musculada de tendències psicodèliques, però avui dia pot marcar-se bandes sonores ambient o anteposar els instruments acústics als electrònics, com en el recent ‘Kiri variations’. En el MIRA assaltarà temes clàssics i més recents amb un recolzament visual creat per a l’ocasió per l’artista Evelyn Bencicova. Fabra i Coats, divendres, dia 8, 23.50 h. 


5. Kali Malone

Companya de la gran Caterina Barbieri en el duo Upper Glossa, aquesta artista sonora ha cridat l’atenció amb les seves peces minimalistes per a òrgan. En el MIRA presentarà una petita part de l’extens (una hora i 46 minuts) ‘The sacrificial code’, exploració de les possibilitats no estrictament litúrgiques de l’ancià instrument. Serà un xou audiovisual exclusiu en aliança amb l’artista visual Rainer Kohlberger. Fabra i Coats, dissabte, dia 9, 18.45 h.   


6. Blanck Mass

Notícies relacionades

Potser el seu nom no sona gaire, però aquest home, de nom real Benjamin John Power, va sonar amb el seu projecte Fuck Buttons (que comparteix amb Andrew Hung) en la cerimònia inaugural dels jocs olímpics del 2012. Sota l’àlies de Blanck Mass, Power no es desmarca en excés de l’èpica electre-noise del duo que el va donar a conèixer; només recondueix lleugerament aquesta energia abrasiva cap a altres propòsits. En el recent ‘Animated violence mild’, no pren presoners i cedeix als seus impulsos més rave per denunciar la violència del consumisme. Actuarà acompanyat per l’artista visual Dan Tombs. Fabra i Coats, dissabte, dia 9, 23.55 h.  


7. Lena Willikens b2b Alicia Carrera

A On Barcelona ja hem recomanat en alguna altra ocasió els hipnòtics sets de Lena Willikens, més (tèrbols) estats d’ànim que meres col·leccions de pujades. La resident del Salon Des Amateurs de Düsseldorf compartirà viatge amb una ànima bessona: la no menys amant de l’estrany Alicia Carrera, experimentada dj, dissenyadora gràfica i directora del segell discogràfic Hivern Discs a Barcelona. És fàcil preveure una sessió sense llocs comuns, tan sols paisatges difícils de descriure. Razzmatazz, dissabte, dia 9, 1.00 h.

Temes:

Concerts