On Catalunya

MÚSICA

7 bàsics del Cruïlla Festival

Seleccionem set noms per no perdre's del festival que arrenca dimecres

aurora

aurora

2
Es llegeix en minuts
Juan Manuel Freire
Juan Manuel Freire

Periodista

Especialista en sèries, cinema, música i cultura pop

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Cruïlla Festival, aquest rar cas de macrofestival còmode, arrenca la seva edició 2019 aquest dimecres, dia 3, amb el concert de Black Eyed Peas i, compte, també AURORA, un dels noms més prometedors del programa. Ella és una de les nostres set Grans Apostes

1. AURORA

La cantant electro-pop noruega conjuga un so fantasiós i inquietuds molt reals (rols de gènere, ecologia) en el recent ‘A different kind of human – Step 2’, en els crèdits del qual apareixen hitmakers com Toby Gad, Fiona Bevan o Mark Ralph. Cançons com ‘The river’, ‘Daydreamer’ i ‘The seed’ ho tenen tot per funcionar perfectament en un entorn festivaler. Dimecres, dia 3, 19.30 h., Estrella Damm.

Cruïlla Festival

Parc Del Fòrum 3-6 de juliol Preu: 45 (entrada dimecres), 75 (entrada divendres o dissabte) i 125 € (abonament de dos dies)

2. Garbage

La influent banda de Wisconsin es va passar el 2018 celebrant en directe els 20 anys de ‘Version 2.0’, el seu disc amb més i millors èxits: ‘Push it’, ‘I think I’m paranoid’, ‘When I grow up’... La seva barreja seva de grunge, electrònica i pop mai ha sonat tan depurada i intensa. D’acord amb ‘setlists’ recents, al Cruïlla encara haurien de continuar estirant molt aquest eficaç repertori. Divendres, dia 5, 0.30 h., Cruïlla Enamora.

3. Foals

El grup indie-dance (que va perdre el seu gran baixista original Walter Gerbers l’any passat) ha tornat als seus origens més experimentals a ‘Everything not saved will be lost Part 1’, entrega inicial d’un díptic que es completarà en uns mesos. Després dels seus flirtejos amb l’‘stoner rock’, de nou estiren ritmes angulosos, climes densos i melodies d’una èpica oceànica. La tornada d’‘Exits’ està feta per a festivals, però el que realment vol sentir i ballar tothom és ‘My number’. Divendres, dia 5, 2.00 h., Estrella Damm.

4. Oumou Sangaré

La gran diva maliana arriba al festival per despertar consciències –sol cantar contra els matrimonis concertats i tot el que anul·la la dona a l’Àfrica– però també, simplement, fer moure el cos. El seu últim disc és ‘Mogoya’ (2017), en el qual incorpora alguns detalls de rock i electrònica. Dissabte, dia 6, 18.45 h., Time Out.

5. Seu Jorge

Molt més que el mariner que traslladava a Bowie al portuguès en ‘Life aquatic’, l’actor, compositor i cantant brasiler pot enamorar i enamorarà amb el seu repertori propi. En els dos volums de ‘Músicas para churrasco’ (2011 i 2015; pel que sembla, n’hi haurà un tercer) combinava hàbilment la samba amb les influències del soul nord-americà dels 70. Dissabte, dia 6, 18.45 h., Cruïlla Enamora.

6. El Petit de Cal Eril

Notícies relacionades

El grup de Joan Pons, una de les millors coses que li han passat al pop català en els últims temps, s’ha superat a si mateix en un ‘Energia fosca’ d’un minimalisme i una delicadesa enlluernadors. Pons canta sobre l’amor i l’existència sobre matalassos sònics molt subtils, en els quals es confonen la repicadissa de les guitarres amb les notes dels teclats. Dissabte, dia 6, 20.15 h., Ràdio 3.

7. Kylie

Poc més d’un any després de la seva presentació del country-dance ‘Golden’ a Biquini, Kylie torna a Barcelona amb disc d’èxits sota el braç i més espectacle. En teoria cauran preses d’alta energia dels seus hits més preuats: del fundacional ‘I should be so lucky’ a ‘Can’t get you out of my head’, cosit, per cert, amb ‘The chain’ de Fleetwood Mac. Dissabte, dia 6, 23.00 h., Estrella Damm.

Temes:

Concerts