On Catalunya

CONCERT

Lee Fields, l'etern retorn del vell soul

El veterà cantant visita Barcelona amb The Expressions per presentar 'It rains love', declaració d'amor a l'amor

lee

lee

2
Es llegeix en minuts
Juan Manuel Freire
Juan Manuel Freire

Periodista

Especialista en sèries, cinema, música i cultura pop

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Ara fa mig segle, Lee Fields va marxar de casa seva a Wilson (Carolina del Nord) per intentar fer realitat els seus somnis soul a Nova York. Però el fins llavors conegut com a Little JB (per les seves semblances amb James Brown) no va aconseguir, durant els 60 i 70, brillar tant com esperava, segons diu, per haver sigut "un home del futur".

Lee Fields & The Expressions

La [2] d’Apolo (Nou de la Rambla, 113) 17 de setembre, 20.00 hores Preu: 20 (anticipada) i 25 € (taquilla)

'Flash-forward' a finals dels 90, quan Fields es converteix en el flamant fitxatge del segell Desco, paradigma del soul retro. Un moment: ¿com porta un home del futur que li diguin retro? "Ho porto bé", ens explica, "perquè no hi ha res nou sota el sol". I llavors es posa en mode Rust Cohle de 'True detective': "Totes les coses que es faran ja s’han fet. Ser del futur és conèixer el passat. Tot està en un cercle; el cercle és l’alfa i l’omega. Si ets una persona que es concentra en el futur, has de mirar al passat amb molt de compte; aquells que no miren al passat estan destinats a repetir-lo".

Fields és un home filosòfic. També espiritual: quan, durant els 80, va haver d’enfrontar-se al final (temporal) de les seves aspiracions, va tenir la Bíblia com a lectura de capçalera. "Però no em considero un d’aquests beats que diuen 'no facis això, no facis allò altre'. Els que es preocupen tant per viure al cel no es preocupen per viure a la Terra", sentencia.

L’amor i la veritat

Al recent àlbum 'It rains love', que presentarà divendres a La [2] de Apolo, Fields ret homenatge a Déu ("al meu cap, quan canto el tema titular, és com si ell plogués"), però sobretot a l’amor, un tema del qual sap força coses: acaba de celebrar les seves noces d’or. ¿Com s’arriba a una celebració així? "El millor consell que puc donar a una parella, el consell que seria el secret d’aquesta unió, és que al dir els teus vots, parlis de debò, i intentis mantenir aquests vots amb totes les teves forces".

Aquest disc conciliador no és, en aparença, una resposta al polaritzat clima polític dels Estats Units, però el tema 'Wake up' inclou versos com "¿no estàs cansat de totes aquestes mentides?/ hora de despertar, obrir els ulls", i una referència crítica al concepte 'fake news'. "Simplement, escric el que veig. Potser això pugui considerar-se un acte polític. Sento molta gent a la tele que parla de 'fake news'. Si algú diu que alguna cosa és falsa, hauria de ser capaç de dir per què; d’ensenyar-me la veritat. És pur sentit comú".

Notícies relacionades

Del directe de divendres, es pot esperar més comunió que divisió. La bona entesa de Fields amb The Expressions (banda resident del segell Big Crown) promet bones dosis d’emoció i energia. "Això meu amb aquest grup ja és telepàtic", assegura. "No hem de parlar gaire. És com si sabéssim el que hi ha en les ments dels altres sense dir una paraula".

Sens dubte, sembla que està vivint la millor època de la seva vida. Per això no planeja retirar-se, de moment: "El meu únic pla, ara, és fer música millor encara. I també intentar ser la millor persona possible". Una inspiració.

Temes:

Concerts