On Catalunya

CONCERT

Her Little Donkey, cap al pop ideal

El grup barceloní ha buscat l'essencial i el màgic al seu lluent nou disc 'Where's the glow'. El presenten en directe a Ultra-Local Records aquest dissabte, dia 6

donkey

donkey

2
Es llegeix en minuts
Juan Manuel Freire
Juan Manuel Freire

Periodista

Especialista en sèries, cinema, música i cultura pop

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Des de fa uns sis anys, els barcelonins Her Little Donkey persegueixen la utopia de la cançó (indie) pop perfecta i, ara per ara, no els ha anat gens malament: ja n’han trobat unes quantes, la majoria recollides al seu lluent segon àlbum ‘Where’s the glow’.

Her Little Donkey

Ultra-Local Records (Pujades, 113) 6 d’abril, 13.00 h. Preu: Gratis

¿El secret d’aquesta nova entrega? Menys no només és més; menys ho pot ser tot. “Hem utilitzat menys instruments per omplir, per dir-ho així, perquè cadascú tingui el seu espai i les parts respirin millor”, apunta el cantant i guitarrista Patrick FitzPatrick. “Hem après que cada instrument ocupi el seu lloc a la cançó. No tot ha de sonar sempre alhora”, afegeix el baixista Carlos P. de Tudela.

Completen la formació el bateria Michel Bonilla i la teclista-cantant Ana López, que reconeix la influència de projectes tan minimalista com Toro y Moi i TOPS. Per la seva banda, el Carlos es reconeix admirador del pop britànic de guitarres més elegant dels 80 (Prefab Sprout, The Blue Nile, etcètera). El Patrick és més de Deerhunter o Beach House. Depuració, elegància, somieig: factors no exactament a l’alça en el pop fet aquí. 

Entre aquestes noves cançons suaument desbordants destaca ‘Big mess’, una delícia disco-pop de mitja fidelitat en què “hi ha abocades les ganes d’atrevir-se a fer coses noves, de seguir el teu instint i de ser valent”, explica López, que aquí és l’encantadora veu principal. 

D’altres favorites personals són ‘No devotion’, ‘Sparkles’ i la dinàmica ‘Into place’, la tornada de la qual va costar treure. (Carlos): “Teníem clara l’estrofa i el ritme de bateria, que ens semblava molt de l’estil Yo La Tengo. Però no trobàvem la tornada. Al final vam treure el que hi ha a escassos dies per entrar a gravar, amb dubtes de si enganxaria. Però la producció que van fer el Ferran [Resines] i el Cristian [Pallejà, de l’estudi Caballo Grande] va ser brutal. Ràpidament ens van aclarir els dubtes”.

Notícies relacionades

Ara mateix estan entossudits a traslladar aquest so perfecte al directe de la manera més fidedigna possible. “Hi ha coses que encara hem de treballar i acabar de polir», diu De Tudela. “El que fem sempre en directe és donar un punt més de força a les cançons”. Es podrà comprovar dissabte, dia 6, a la botiga Ultra-Local Records, a partir de les 13.00 h.

¿Què hi ha en aquest nom?

¿Què hi ha en aquest nom?No podem anar-nos-en sense preguntar: ¿per què Her Little Donkey? “El nostre primer directe el vam fer una nit de micro obert –explica De Tudela–. Després de nosaltres, va sortir un paio anglès molt peculiar a fer temes mig còmics. A tots acabava parlant d’un ‘little donkey’ (‘petit ruc’). Amb unes copes de més, ens va acabar fent gràcia i vam batejar el grup així, només que amb ‘Her’ al davant, perquè ja hi ha molts grups amb ‘My’ o ‘The’. A més, l’Ana acabava d’arribar al grup... ¡Calia donar-hi un toc femení!

Temes:

Concerts