On Catalunya

CONCERT

Set motius per estimar Hayley Kiyoko

L'estrella juvenil visita Barcelona per presentar el repertori d''Expectations'

fcasals47049716 onbarcelona  escuchar  hayley kiyoko190221170817

fcasals47049716 onbarcelona escuchar hayley kiyoko190221170817

2
Es llegeix en minuts
Juan Manuel Freire
Juan Manuel Freire

Periodista

Especialista en sèries, cinema, música i cultura pop

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Encara no instal·lada del tot en l’imaginari 'mainstream’, l’asiaticonord-americana Hayley Kiyoko és ja una heroïna definitiva per a molts adolescents i joves, atrets per un cançoner atractiu, una imatge poderosa i una forma sincera d’encarar la sexualitat. Dissabte, dia 2, actua a Razzmatazz (21.00 hores). Per si encara no n’ets fan i no saps per què hauries de ser-ne, aquí tens set motius per estimar Kiyoko.

1. ‘Feelings’

L’únic problema del seu debut llarg, 'Expectations', publicat el març del 2018, és que toca sostre massa aviat. 'Feelings' és, després d’una breu obertura, la primera (i millor) cançó del lot: una delicada peça d’orfebreria (ciber)pop amb meravellosa tornada en dues parts. D’acord, 'Curious' també és ‘hit’, i res de dolent pot sortir d’un duet amb Kehlani ('What I need'). Però 'Feelings' és molt 'Feelings'.

Hayley Kiyoko

Razzmatazz (Almogàvers, 122)Dissabte, dia 2, 21.00 horesPreu: 25 € (anticipada), 28 € (taquilla) i 115 € (VIP)

2. Dirigeix els seus propis vídeos

Kiyoko no només compon les seves pròpies cançons (amb ajudants, en essència Jono Dorr i Ceclil Bernardy), sinó que a més els posa imatges. Tant el vídeo de 'Feelings' com els de la resta de singles d’'Expectations' porten la seva firma. És a dir, és tan propietària del seu imaginari com les artistes alternatives Grimes Angel Olsen, que també dirigeixen els seus propis clips. I no té problemes en mostrar-hi la seva orientació sexual.

3. És obertament gai

Cap artista està obligat a parlar obertament sobre la seva sexualitat. Però els que ho fan poden ajudar, amb el seu exemple de transparència, que molts nois i noies joves se sentin més còmodes a la seva pròpia pell. Els fans de Kiyoko l’anomenen 'la Jesús lesbiana'.

4. Diu qui vota

Mentre altres artistes pop (no miris cap a una altra banda, Taylor Swift) han pogut jugar durant molt temps a la neutralitat, ella va recolzar públicament Hillary Clinton durant la campanya de les presidencials del 2016 i va expressar la seva inquietud per la victòria de Trump. És coneguda per animar els seus fans que es registrin per votar.

5. Sap actuar

Kiyoko convenç com a actriu en els seus vídeos, potser perquè ha treballat per a això des del 2007, quan va aconseguir un paper en la sèrie ‘Una chica corriente’, protagonitzada per una jove Emma Roberts. Després passaria per 'Los magos de Waverly Place', ‘Crónicas vampíricas’ i 'Familia de acogida', i interpretaria la guitarrista de la versió en imatge real de 'Jem', és a dir, ‘Jem y los Hologramas’. Ja només per veure-la en acció, val la pena rescatar aquesta infravalorada pel·lícula.

6. Fa bons concerts

Notícies relacionades

Quatre estrelles va clavar 'The Guardian' al seu concert de l’octubre passat a l’O2 Academy d’Islington. "Les cançons –escrivia el crític Michael Cragg– s’allarguen sovint amb monòlegs emocionals o parèntesis per a experts balls en solitari; el tema 'He'll never love you (HNLY)' es transforma en un bategant tall de club". Hi ha tensió i emoció per veure si tot això es repeteix a Razzmatazz.

7. The Stunners eren sorprenents

Així és, Kiyoko també sap ballar, com ja va demostrar a The Stunners, grup de noies que va compartir a finals de la dècada passada amb Allie Gonino, Kelsey Sanders i la infravalorada diva R&B Tinashe. Van ser teloneres d’un grapat de dates de Justin Bieber durant la gira 'My world' del 2010;Bieber, no va de broma, té bon gust.

Temes:

Concerts