On Catalunya

CONCERTS

Una setmana de bogeria musical

Repassem els set dies de concerts infinits, de tots els gèneres i colors, que venen

shakira

shakira / THOMAS SAMSON (AFP)

2
Es llegeix en minuts
Juan Manuel Freire
Juan Manuel Freire

Periodista

Especialista en sèries, cinema, música i cultura pop

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Tenim per davant set dies increïblement densos en concerts importants; la setmana més agitada, musicalment parlant, de tot el 2018. Concerts grans i petits (però enormes). De tots els colors i gèneres. Organitza’t l’agenda com puguis. Aquí el nostre repàs, dia per dia.

Divendres, dia 6: balla com vulguis

És el dia, per començar, de la primera de dues nits consecutives de Shakira al Palau Sant Jordi. Però si prefereixes la música instrumental al cant mitjà tirolès de la colombiana, el teu lloc és la sala BARTS i el concert dels veterans jazz-funk Snarky Puppy. També busca el ball (i el troba) Jacques Greene, talent electrònic francocanadenc en directe a la sala Upload.

Dissabte, dia 7: déus de les cordes

El virtuós de la guitarra jazz/crooner disco George Benson repeteix al festival Jardins Pedralbes dos anys després. Un altre expert en guitarra jazzística, Pat Metheny, visita el Teatre Grec en el marc del festival de jazz de Barcelona. I tampoc no s’entén malament amb la guitarra Kurt Wagner, cap de Lambchop, ¡gratis! als jardins de Can Sumarro, com a part del festival Petit Format de la sala Depo; també hi actuen Gúdar, Carolina Durante i Side Chick.

Diumenge, dia 8: mites que no moren mai

En els últims temps, Luis Miguel havia sigut conegut gairebé més pels seus tumults personals (explotats a consciència en la seva sèrie pròpia a Netflix, tot un joiós plaer culpable) que per la seva música. Avui arriba al Sant Jordi amb l’ànim de reivindicar la seva veu, que, poca broma, és privilegiada. I The Jacksons cultiven les seves harmonies vocals a Jardins Pedralbes pocs dies després de morir el patriarca Joe.

Dilluns, dia 9: alternatius o gairebé

¿Un grup deixa de ser indie quan actua al Jardins Pedralbes o al Gran Teatre del Liceu? Poden debatre-ho i preocupar-se i ennuvolar-se, o oblidar-se de categories i disfrutar de Fleet Foxes i Love Of Lesbian en el festival i el temple clàssic a dalt esmentats. Especialment recomanables, tenint en compte el que s’ha vist al Vida Festival del 2017, són els primers, el disc de folk progressiu dels quals, ‘Crack-up’, guanya matisos i bellesa en directe. No hi ha perill d’adormir-se a la butaca: hi ha crescendos i pics melòdics que fan tremolar la Terra.

Dimarts, dia 10: intimitat i èpica

Del recolliment experimental (a La 2 de l’Apolo) a la intensitat d’estadi (o pavelló: el Palau Sant Jordi). Avui és el dia de Juana Molina, l’esquiva cantautora pop, i Pearl Jam, supervivents de l’onada grunge dels 90 que només saben oferir directes imponents. Del seu últim disc ja en fa cinc anys, però alguna cançó nova, com ‘Can’t deny em’, hauria de caure.

Dimecres, dia 11: tria la teva pròpia aventura

Notícies relacionades

Aquest és el dia en què, decididament, la cosa es posa difícil. Com a mínim cinc concerts essencials la mateixa nit a Barcelona. Ja s’han esgotat les entrades per a Eels a Barts i Queens Of The Stone Age a Razzmatazz, però encara es poden localitzar per a Japandroids (Apolo), Leon Bridges (Jardins Pedralbes) i fins i tot Jay-Z i Beyoncé (Estadi Olímpic de Montjuïc), que acaben de llançar per sorpresa un memorable disc conjunt sota l’àlies de The Carters: ‘EVERYTHING IS LOVE’.

Dijous, dia 12: aperitiu del Cruïlla

El Festival Cruïlla afegeix un dia en la seva edició d’aquest any: pròleg de dijous amb Jack White (ex The White Stripes, amb disc més que eclèctic al seu nom per presentar), el seu teloner Seasick Steve (músic de blues d’autèntic culte) i el que ja comença a ser un clàssic d’aquest festival Bunbury. A més, Seu Jorge porta a Jardins Pedralbes la seva gloriosa bossa nova.

Temes:

Concerts