On Catalunya

AGENDA MUSICAL

Prepara't per a un 2018 a tot drap

Que aixequi el dit com Axl Rose qui cregui que el de Guns N' Roses serà el concert de l'any. Però n'hi haurà més per treure's el barret

nmartorell41422743 onbarcelona gun s roses foto katarina benzova180103124308

nmartorell41422743 onbarcelona gun s roses foto katarina benzova180103124308 / Katarina Benzova

2
Es llegeix en minuts
Núria Martorell
Núria Martorell

Periodista

ver +

L'oferta musical del 2018 és tan diversa i generosa que si falta el teu grup preferit, no t'enfadis. Només deixa't seduir per altres propostes.

INDIE I ROCK ALTERNATIU

El 5 de gener, vigília de Reis, tindrem Wolf Alice, una de les bandes britàniques més interessants (i potents), a la sala Apolo.

Al febrer, no us perdeu el concert a Razzmatazz (dia 24) dels murcians Viva Suecia (atenció a la seva cançó 'El nudo y la esperanza').

Els nostres suggeriments per al març són: l'excel·lent Susanne Sundfor (dia 6, a Luz de Gas); l'inimitable Iván Ferreiro, que convertirà l'Auditori (dia 7) en la seca 'Casa' –¡quin gran disc!)–; Carlos Sadnessautor del tema indie espanyol més 'streamejat' del 2017 a Espanya, 'Amor Papaya' (el 16, a Razzmatazz) i Xoel López (a la mateixa sala, el 24).

Més imprecindibles: Thirty Seconds to Mars (13 d'abril, Sant Jordi Club); Arcade Fire (21 d'abril, Palau Sant Jordi); Vetusta Morla (19 de maig, Palau Sant Jordi)Vetusta MorlaLove of Lesbian (9 de juny, Liceu); els gloriosos Pearl Jam (10 de juliol, Palau Sant Jordi), i Franz FerdinandNick Mulvey i la gran St Vicent (29 de juny, al Vida Festival). Sense oblidar, és clar, les programacions (encara per completar) dels festivals CruïllaPrimavera SoundSónar i Canet Rock

‘MAINSTREAM’

Van haver de cancel·lar les seves cites per motius de salut, però les (recuperades) dives Lady Gaga i Shakira cantaran al Palau Sant Jordi els dies 14 i 16 de gener (la nord-americana), 6 i 7 de juliol (la colombianocatalana).

Pel  mateix pavelló desfilaran l'ex-One Direction Harry Styles (20 de març); Lana del Rey (19 d'abril); Roger Waters (13 i 14 d'abril); Fito y Fitipaldis (12 de maig); Bruno Mars (20 de juny); Pablo Alborán (8 i 9 de juny); Maluma (15 de setembre), Manolo García (20 d'octubre), amb un altre nou disc (al març) i Pablo López (15 de desembre).

GLÒRIES DEL ROCK IMMORTALS

El thrash de Metallica retronarà al Palau Sant Jordi el 7 de febrer. El Rock Fest (del 5 al 7 de juliol) portarà Ozzy OsbourneKissHelloween i Scorpions, entre altres, a Santa Coloma (Can Zam).

I a l'Estadi Olímpic (1 de juliol) podrem comprovar quina sintonia tenen els icònics Axl Ros i Slash després de l'esperadíssim retrobament de Guns N’ Roses.

CANÇÓ D'AUTOR I ALTRES GUINDES

Ismael Serrano celebrarà 20 anys de carrera el 10 de març a l'Auditori Fòrum i Jorge Drexler obrirà el 27 de gener al Liceu el Guitar BCN.

Es tracta del festival que propiciarà el recital al Teatre Tívoli (el 3 de març) del meravellós duo Maria Arnal i Marcel Bagés (responsable d'un dels discos més aclamats del 2017, '45 cerebros y un corazón'); el debut al Gran Teatre del nobel Bob Dylan (30 i 31 de març) i la primera actuació a Barcelona de sir Ringo Starr en solitari (26 de juny, Palau Sant Jordi).

Notícies relacionades

Hi ha ganes (i morbo) de veure com es portarà Liam Gallagher en la presentació del seu primer disc en solitari (24 febrer, Razzmatazz). Luz CasalLuz Casa tornarà amb nou àlbum al Liceu (7 d'abril).

I acabem amb una advertència: quedeu-vos amb el nom d'Arnau Griso. El duo va acabar el 2017 deixant petita Luz de Gas i el 29 de juny s'atrevirà amb la sala gran del Razzmatazz. Hi va haver qui es va plantejar si la cançó de l'estiu no va ser l'insistent 'Despacito', sinó el seu himne antipostureig ''Para que el mundo lo vea'.