On Catalunya

ACTUACIÓ

¿Quina és la botiga preferida de David Otero?

El cantant revela a Barcelona la seva altra gran passió, abans del seu concert en la sala Bikini

1
Es llegeix en minuts
Núria Martorell
Núria Martorell

Periodista

ver +

David Otero està de gira de presentació del seu disc homònim 'David Otero'. El va publicar el 27 de gener i al cap de poc ja s'havia enfilat al lloc número 1 de les llistes de vendes digitals. L'ex-El Canto del Loco actua el dissabte 25 de març a la sala Bikini de Barcelona. I ens revela quina és la seva altra gran passió: "La fotografia analògica". Per això la seva botiga preferida de la ciutat és Lomography (del carrer d'en Rosic).

"Vaig descobrir aquest establiment ja fa 14 anys, quan va obrir. I no només hi vaig sovint, sinó que he participat en exposicions. M'encanta la lomografia, la seva manera d'entendre la fotografia ¡i de veure la vida!", explica l'artista.

¿QUÈ ÉS LA LOMOGRAFIA? 

La lomografia és un tipus de fotografia inventat per la Societat Lomogràfica, fundada els anys noranta a Àustria. Està considerada un moviment artístic, i cada vegada n'hi ha més botigues, galeries, grups, concursos...

Els fundadors van experimentar primer amb la Lomo LC-A, una càmera barata de joguina russa. Les fotografies fetes eren exclusives i d'alt contrast amb vinyetes i enfocament suau. Les càmeres originals Lomo són: la LC-A, Holga, Ojo de Pez, Colorsplash i Supersampler.

Segons lomography.com hi ha 10 regles daurades per a aquesta pràctica:

-Portar la càmera allà on vagis.

-Usar-la en qualsevol moment (dia i nit).

-Lomografia no és una interferència en la teva vida, és una part d'ella.

-Mirar de disparar des del maluc.

-Acostar-se als objectes al més possible.

-No pensar.

-Ser ràpid.

-No s'ha de saber per endavant el que ha capturat a la pel·lícula.

Notícies relacionades

-Després tampoc.

No preocupar-se per les regles!