On Catalunya

Agafa pa i suca

Els ous ferrats envasats del Mercadona, per Òscar Broc

El nou nyap ha desencadenat mostres d’indignació massiva a les xarxes socials

Els ous ferrats envasats del Mercadona, per Òscar Broc
1
Es llegeix en minuts
Òscar Broc

Dues pupil·les ataronjades t’observen des dels lineals del Mercadona. Vagis on vagis, la mirada et segueix, com la Gioconda. Gràcies a la màgia de les xarxes socials s’han fet més famosos que Justin Bieber. Ningú els recordarà d’aquí una setmana, d’acord, però ara és el seu moment. Són els ous ferrats envasats i han vingut per quedar-se. O no. 

No tenen precisament gaire bon aspecte, de fet semblen de poliuretà. I ja estan fets. Tan sols has de ficar-los al microones i deixar que la calor faci la resta de la feina. En un minut, tens el nyap al plat. A sobre, venen en un envàs de plàstic, cosa que també ha fet esclatar els internautes amb angoixa climàtica, com si al supermercat no hi hagués més embalatges excessius (segurament no han visitat encara la secció de fruiteria). 

Ferrats, no remenats

Notícies relacionades

Tant és que alguns hagin apuntat tímidament que aquesta mena de menjar preparat, absurd per a molts, pot ser tremendament útil per a aquestes persones que, per culpa d’alguna discapacitat, no poden cuinar. Twitter ha dictat sentència i s’ha acabat. La turba enfurismada, des de nutricionistes a tiktokers, passant per ‘foodies’ abonats al drama, ha tret l’artilleria pesant. «Ens n’anem a la merda», deia un dels ‘tweets’ més celebrats. 

Mostres d’indignació massives. Especialistes en alimentació i activistes gastro d’estar per casa clamant contra aquests ous inútils i contaminants. La mateixa gent que beu Coca-cola (un dels productors de plàstic més importants del món), porta vambes de marca (fabricades a països subdesenvolupats per treballadors explotats), es compra un jersei cada setmana a l’H&M o demana una mitjana que ha consumit milanta litres d’aigua abans d’arribar al plat. I demà, ja ens abonarem a una altra polèmica, que encara ens queden moltes medalletes per penjar.