On Catalunya

Agafa pa i suca

¡Sí a la competició!, per Òscar Broc

Els concursos no fan mal a ningú, són enormement beneficiosos no només per als guanyadors, sinó per a la ciutat i el plat o producte en qüestió

¡Sí a la competició!, per Òscar Broc
1
Es llegeix en minuts
Òscar Broc

A l’octubre es va celebrar amb gran èxit un esdeveniment per elegir les millors braves de Barcelona. També vam viure l’entrega de premis de The World’s 50 Best Bars. I aquest mes de novembre, ha tingut lloc el concurs al millor ‘panettone’ d’Espanya. Són tres dels exemples més pròxims en els quals es decideix qui mereix ocupar el calaix més alt d’un podi tan imaginari com subjectiu. I la repercussió ha sigut massiva a tots els nivells, i no només en l’univers ‘gastro’.

Les competicions per destil·lar l’excel·lència i proclamar «els millors» forma part ja de la cultura gastronòmica, agradi més o menys. I sembla que, com sempre, al sector més purista el rebenten aquestes propostes. Els romàntics i creuats, els mateixos que s’esgargamellen reivindicant esmorzars de forquilla en comptes de ‘brunchs’ i odien amb tota la seva ànima els ‘foodies’, no creuen en aquestes bestieses. Mercadotècnia, interessos, patrocinis, qualsevol excusa és bona per carregar-se aquest tipus d’esdeveniments i penjar-se una medalleta.  

Més que concursos

Notícies relacionades

Segons el meu parer, els concursos no fan mal a ningú, són enormement beneficiosos no només per als guanyadors, sinó per a la ciutat i el plat o producte en qüestió. La cocteleria barcelonina viu un moment dolç (n’hi ha prou amb anar al Born un divendres per veure les cues que hi ha a tots els locals), gràcies segurament al triomf de Paradiso i Sips a The World’s 50 Best Bars i a la repercussió que ha tingut a la premsa. 

Els ‘panettones’ de Daniel Jordà i Eric Ortuño, guanyadors del concurs d’aquest any, han sortit en tots els mitjans, televisió inclosa, i Barcelona s’ha convertit en la capital espanyola d’aquest dolç italià. Amb això n’hauríem de tenir prou per no estirar-nos tant els cabells, relaxar-nos una mica i disfrutar del partit.