On Catalunya

Agafa pa i suca

Impost per a caradures, per Òscar Broc

Una cocteleria s’ha viralitzat per cobrar 1,5 euros als qui ocupen un lloc i no consumeixen res

Impost per a caradures, per Òscar Broc
1
Es llegeix en minuts
Òscar Broc

Fa dues setmanes, una cocteleria càntabra es va viralitzar perquè el seu amo ha decidit cobrar 1,5 euros a les persones que ocupen un lloc i, amb tota la papada que santa Cara els ha donat, no consumeixen res. Res de res. Com es podia esperar, no han sigut pocs els ofesos que s’han arrencat els cabells, posseïts per la indignació. I, tot i que l’enunciat resulta impopular, a mi, en canvi, la iniciativa no només em sembla meravellosa, sinó benèvola: 1,5 euros per passar la tarda al teu negoci sense prendre ni una miserable aigua em sembla una maleïda ganga

Hi ha gent que a hores d’ara de la partida encara no entén que l’hostaleria és un negoci. Que un bar, per molt romàntic que sigui el concepte, se sosté amb diners. Tristament, perquè aquesta xusma mancada de qualsevol indici de civisme i educació reaccioni, cal parlar-li en el seu idioma. L’hòstia. El clatellot. És a dir: cal tocar-li la butxaca

Tolerància zero 

Notícies relacionades

No costa res demanar una aigua, un tallat, una camamilla. Les teves finances no s’esfondraran per una Coca-Cola. A Barcelona és habitual veure moltes taules en les quals no tothom consumeix. S’ha normalitzat un hàbit que va contra el negoci que et dona empara: la cadira que ocupes per la cara podria allotjar un client que sí que aporti.

Que la teva cita o els teus amics s’estiguin prenent alguna cosa no implica que tu puguis ocupar un lloc, escarxofar-te i dedicar-te exclusivament a consumir aire. Celebro, doncs, iniciatives com la de l’impost per a caradures d’1,5 euros. Tal com estan les coses, és més necessària que mai la tolerància zero amb aquesta mena de personatges. I si pregunten per què has afegit 5 euros al compte, la resposta és molt senzilla: «Ho sento, senyor, però l’oxigen va caríssim».