On Catalunya

Agafa pa i suca

L’article d’Òscar Broc: no t’oblidis del Sorrento

La desaparició d’un restaurant pot deixar cicatriu a l’ànima

L’article d’Òscar Broc: no t’oblidis del Sorrento
1
Es llegeix en minuts
Òscar Broc

Segurament tinc un iceberg en lloc de cor, però ningú em convencerà del contrari, ja que ho he experimentat en persona: la desaparició d’un restaurant pot deixar més cicatriu a l’ànima que la pèrdua d’un familiar. 10 anys després del seu tancament, a casa encara ens irritem els lacrimals recordant el millor restaurant de Barcelona. Es deia Sorrento, era a travessera de Gràcia amb Casanova, i ara és una franquícia de fideus mediocre. 

Va ser el meu pare que em va descobrir el Sorrento, un paradís italià que ja feia pizzes gurmet als 90 i ràpidament es va convertir en el refugi dominical de la meva família. Al Sorrento, a més, et rebia el millor cambrer que he vist mai, el gran Alfonso, amb un somriure reconfortant, ulls entretancats i una salva d’acudits sobre marisc sempre a punt. Estimàvem aquest paio com si fos un membre més del clan. 

Nostàlgia a la bolonyesa

Notícies relacionades

En una primera fase, el Sorrento va ser el restaurant on anava amb els meus progenitors i el meu germà. En una segona etapa, es va convertir en el restaurant on anava amb els meus col·legues abans de sortir de festa. Una continuïtat d’anys i anys assegut a la mateixa taula. L’Alfonso ens cuidava per sobre de les nostres possibilitats, suportava les nostres borratxeres i es partia de riure amb les ocurrències de la ‘troupe’.

Encara recordo l’olor de les pizzes acabades de fer, l’encant dels sofàs de cuir i les camises de màniga curta de l’Alfonso. I en puc recitar el menú de memòria. Croquetes de pollastre: les del Coure semblarien un acudit al seu costat. Calamars a la romana: millors que a qualsevol parada de fregits actual. Pizza de sobrassada: ni ‘‘nduja’ ni collonades, senzillament la millor que he tastat mai. Espaguetis a la bolonyesa: la seva increïble salsa secreta es va perdre amb el tancament, i el meu pare encara la recorda entre olles. Definitivament, hi ha restaurants que calen més que les persones. ¿Quin és el teu?