On Catalunya

Agafa pa i suca

L’article d’Òscar Broc: El flipat del sushi

Es tracta de senyors amb DNI espanyol i unes vacances de 20 dies al Japó que pontifiquen sobre sushi com si haguessin nascut a la llotja de Tsukiji

L’article d’Òscar Broc: El flipat del sushi
1
Es llegeix en minuts
Òscar Broc

Hi ha molt flipat del sushi deixat anar. No sé per què, però en el terreny de joc del menjar japonès tenim entre nosaltres grans savis a qui els falta un pestanyeig per dir que es van criar als carrers d’Osaka mentre tu menjaves Bollycaos. I no te’n perdonen ni una.

Els exemplars més divertits de la galàxia gastrojaponòfila són els flipats del sushi. Es tracta de senyors (sempre senyors) amb DNI espanyol i unes vacances de 20 dies al Japó com a únic bagatge, que pontifiquen sobre sushi com si haguessin nascut a la llotja de Tsukiji i Jiro Ono fos el seu rebesavi. Posa un flipat del sushi a la teva taula quan vagis a un restaurant japonès. Entreteniment garantit. 

No em toquis el nigiri

El flipat del sushi se centrarà en la teva tècnica d’arrossegament i et recordarà que mulles malament la peça a la soja, que s’ha de tombar el nigiri amb suavitat, que el primer que ha de tocar la llengua és el peix. Què faríem sense tu, amic. 

Notícies relacionades

El flipat del sushi et donarà la inevitable xapa del wasabi: només li agrada fresc, acabat de ratllar, perquè la pasta que posen a gairebé tot arreu no és real. Guau, gràcies per salvar-nos la vida, soci. 

El flipat del sushi t’obligarà a escoltar enter un informe detallat sobre les característiques organolèptiques i la proporció dels nigiris. Ni se t’ocorri menjar-te’n un abans que el tipus hagi acabat. I es prendrà el seu temps. T’espera un simposi sobre la importància i mitologia de l’arròs de sushi, no sé què sobre l’equilibri entre peix i arròs, una història sobre la neteja i gramatge del tall... Arribats a aquest punt, només quedarà una sortida: demanar un uramaki XXL d’alvocat i surimi per ficar-l’hi a la boca i tenir el dinar en pau.