On Catalunya

Agafa pa i suca

L’albada de les mascotes de cereals

Països com Mèxic han declarat la guerra als ‘toons’ de les capses

L’albada de les mascotes de cereals
1
Es llegeix en minuts
Òscar Broc

Si té prou sucre per podrir els pinyos d’or a Rosalía, segur que anirà acompanyat d’una mascota trempada. Cacau en pols, iogurts, galetes... Tant és. En el seu ‘packaging’ sempre hi haurà adorables criatures antropomòrfiques amb les pupil·les injectades en glucosa, lluitant per cridar l’atenció dels fills.  

És impossible resistir-se a l’influx de bitxos tan cuquis: conills sonats, granotes ‘skaters’, lleopards canalles... En el fons, tots sabem que són esquers dissenyats per seduir l’impressionable cervell infantil i sumar un nou client per a la marca. No obstant, alguns d’aquests personatges han calat tant en la cultura popular que semblem haver oblidat la seva abjecta naturalesa. 

La iconografia infantil del sucre

Afortunadament, països com Mèxic han declarat la guerra als ‘toons’ i s’han embarcat en una croada: esborrar les mascotes de les capses de cereals per desvincular la temptadora iconografia infantil del sucre. Als detractors d’aquestes iniciatives poc els ha faltat per exigir un funeral d’estat amb salves d’artilleria en honor al dissortat tigre Tony. 

Notícies relacionades

¿Podrem truncar la història d’amor entre els nens i aquestes criatures abraçables? D’amics imaginaris a camells de sucre. El salt és enorme, però gràcies a la informació de què disposem ara, suposo que som més cauts, sabem on acaba la mascota i comença la feristela infernal.

Per cert, ¿soc jo o aquí hi ha material per a un conte de terror? Dia plujós, trons, vent. Alguna cosa passa a la secció de cereals del supermercat. Les mascotes prenen vida, surten de les capses i devoren tots els nens que troben al seu pas... Perdó, massa nits llegint Stephen King amb un bol de Frosties a la mà.