On Catalunya

Agafa pa i suca

Per la dignitat de la pizza

Des de la maleïda hawaiana, hem vist horrors inenarrables. A Madrid s’han inventat la pizza Chulapa: amb calamars fregits a sobre

Per la dignitat de la pizza
1
Es llegeix en minuts
Òscar Broc

Acabo de fundar la Lliga per la Dignitat de la Pizza. De moment, compto amb tres membres: el meu gat Michi, el Tomás (el porter del meu edifici) i un servidor. Som pocs, però segur que no trigarem a ser legió, ja que l’augment vertiginós d’afronts a l’honor de la pizza està enfurismant els seus fidels més radicals. La ràbia s’acumula, el dolor supura, tard o d’hora la situació esclatarà i haurem de sortir al carrer a cremar contenidors fins que es restitueixi l’honor a aquesta, en altre temps, venerada recepta. 

Primer va ser la pinya. Amb aquesta fruita es va creuar una línia, i d’aquí cap amunt. Des de la maleïda hawaiana, hem vist horrors inenarrables, entre els quals la pizza de frankfurt i aquest artefacte lovecraftià que anomenen pizza barbacoa. Se li ha perdut el respecte a la pizza, hem confós porcada amb creativitat. Qualsevol estupidesa val. La massa, el tomàquet i la mozzarella s’han convertit en tela de mil i una marranades. L’última, per cert, arriba des de Madrid. I és l’avantsala de l’apocalipsi

Una pizza d’una altra dimensió

Notícies relacionades

Es diu pizza Chulapa i és el particular homenatge de Pizza Hut a l’entrepà de calamars, icona madrilenya. Durant uns dies de gener es podia degustar l’invent a l’establiment de la plaça Mayor. Ni més ni menys que una pizza amb calamars fregits a sobre, una pizza arribada d’una altra dimensió que et pot tornar boig, com si li fessis una morrejada al Cthulhu. 

Esperem que la idea no s’estengui a altres regions d’Espanya. L’honor de la pizza està en joc i sembla que a ningú li importa. Com se’ls acudeixi posar a la venda la pizza de ‘pringá’, el Michi, el Tomás i un servidor prometem represàlies. Eh, soldat, ¿tu també vols lliurar aquesta guerra? La Lliga per la Dignitat de la Pizza et necessita.