On Catalunya

Agafa pa i suca

El panettone més car del món

Quan arriben aquestes dates de concòrdia, arriben també els robatoris a mà armada disfressats de productes nadalencs gurmet

El panettone més car del món
1
Es llegeix en minuts
Òscar Broc

Per Nadal tot s’hi val. Ens passa alguna cosa inexplicable, el nostre paladar es relaxa i permetem coses que en cap altre context no acceptaríem ni sota els efectes d’una garrafa d’orujo. Molt pocs es lliuren d’aquesta bogeria transitòria. Ningú sap què l’ocasiona, l’únic que sabem del cert és que quan arriben aquestes dates de concòrdia, arriben també els robatoris a mà armada disfressats de productes nadalencs gurmet. 

Notícies relacionades

 65 euros per un panettone. Vet aquí l’astronòmica xifra que va pagar un amic meu per una peça artesana de quilo en una coneguda casa xocolatera. Aquests dies he pogut parlar amb un parell de mestres del panettone i si alguna cosa he après és que un panettone artesà és una peça enormement complexa d’elaborar. Aquest dolç exigeix poques hores de son, entrega total a la massa mare i molta vocació. I no ens oblidem dels ingredients, que han de ser de la màxima qualitat (res d’aromes artificials, bla, bla, bla). Evidentment, tots aquests factors encareixen el producte, però una cosa és encarir-lo i una altra de molt diferent que et posin una navalla de papallona a les costelles i et plomin. 

¡Tots a terra!

El meu panettone favorit es fabrica a Cloudstreet Bakery. Em consta que és una peça d’orfebreria feta d’uns materials suprems i totes les garanties del millor producte artesà. A la seva botiga ‘online’, la peça de quilo està a 40 euros, un preu just per a un dolç que és un luxe ocasional, ningú ho dubta, però mai un caprici exclusiu per a nou-rics. M’és igual si els ous són de gallina feliç alimentada amb caviar de beluga, si la xocolata es fabrica en una pedania pagana de Suïssa o si estem davant la nova genialitat del xef famós de torn: un panettone de 65 euros no és un panettone, és un atracament