On Catalunya

Agafa pa i suca

La disbauxa del passaport

Només Ibáñez podria captar en tota la seva grotesca dimensió alguns numerets. Twitter s’ha convertit en un tauler de denúncies de ciutadans enfurismats

La disbauxa del passaport
1
Es llegeix en minuts
Òscar Broc

Només el millor Francisco Ibáñez podria captar en tota la seva grotesca dimensió el numeret que han muntat alguns amb això del passaport covid. Twitter s’ha convertit en un tauler de denúncies de ciutadans molt enfurismats perquè al bar X o el restaurant Z no els han demanat el QR o els hi han demanat malament o jo què sé... Qualsevol irregularitat val per donar lliçons. Aquestes denúncies que tan bé van per penjar-se medalles són moltes vegades injustes i cruels amb un sector que no pot permetre’s el luxe d’afegir la tasca de gendarme o porter de discoteca a les seves mil i una tasques. Per descomptat que en tots els llocs t’haurien de demanar el passaport, però també penso en cambrers totalment superats, carregant amb safates plenes de tasses, amb una jornada de 12 hores per davant, sou soviètic i un estrès insuportable a sobre.

Notícies relacionades

Des de la nostra talaia és molt fàcil assenyalar i renyar. És molt fàcil ignorar que a molts treballadors d’hostaleria no els dona la vida, i en molts negocis demanar el passaport a tot el món suposa massa llast. Una encarregada de sala d’un restaurant molt freqüentat m’assegura que demana escrupolosament el passaport a tots els comensals, i em posa els cabells de punta amb les discussions i amenaces que ha hagut de suportar aquests dies per part de gent que no el portava a sobre. 

Codis QR i rebequeries 

Si l’hostaleria ja és dura en el físic i l’anímic, imaginem el que suposa aguantar tant cretí. El desgast ha de ser enorme. L’únic que fan les rebequeries de Twitter és criminalitzar un sector que no té cap culpa de la matussera gestió del passaport covid. Els ànims estan exaltats i segurament serà un lament al buit, però menys indignació i més empatia, sisplau.