On Catalunya

Agafa pa i suca

El tovalló del bocata

És un costum delirant que s’ha estès: impossible netejar-se morros i mans amb el parrac empastifat que serveixen ara sota els entrepans

Bocadillo con servilleta

Bocadillo con servilleta / Bcn

1
Es llegeix en minuts
Òscar Broc

Entrepà de truita amb formatge. Comencem bé, perquè arriba en el seu preceptiu plat i no en una llenca de pissarra o una taula de fusta. No obstant, les bones sensacions duren poc i l’eufòria es torna estupor quan descobreixo un desconcertant accessori entre el pa i la superfície del plat. És un tovalló. De paper. 

Cada centèsima de segon compta, i com més esperis a retirar-lo, més provisió de molles i fluids farà la cel·lulosa absorbent. L’habitual és que el tovalló quedi inutilitzat per les inevitables taques provocades per l’exsudació del bocata. Impossible netejar-se morros i mans amb un parrac empastifat d’oli, formatge i tomàquet. ¿Estem bojos o què?

Això és la guerra

Notícies relacionades

El drama no tindria lloc si a la taula hi hagués un dispensador de tovallons o si et posessin un tovalló addicional a un costat del plat. Amb simplement una d’aquestes alternatives se solucionaria el disbarat i, escolta, que posin sota el bocata el que els doni la gana, com si utilitzen una pàgina de la ‘Cuore’. El que no té cap lògica és que l’únic tovalló que hi ha a la teva disposició hagis d’extirpar-lo de la base de l’entrepà i et surti amb més llànties que la samarreta imperi de Pete Doherty

El tovalló-alfombra no és un assumpte fútil. Ja hi ha veus valentes que el posen en dubte. Fa alguns anys que segueixo les aventures gastronòmiques d’@iwasbeigel, i el tio fa temps que està embarcat en una croada contra el tovalló sota el bocata. Aquest costum delirant s’ha estès tant que m’uneixo a aquesta guerra contra l’absurd. Si no aturem aquesta bogeria, ben aviat ens posaran el tovalló dins del bocata, entre el formatge i el béicon. I ja no hi haurà marxa enrere.