On Catalunya

Agafa pa i suca

Sempre Frigurón

Han sortit a la venda uns polos de gel que presumptament recuperen els sabors de polos llegendaris

Sempre Frigurón
1
Es llegeix en minuts
Òscar Broc

¿On ets, Frigurón? No sento com bategues. És tan gran el dolor, que no puc plorar... M’heu agafat amb la guàrdia baixa, mans a les butxaques, corbata descordada, parafrasejant Mocedades... Culpa de la melancolia, un estat d’ànim que s’activa molt quan el menjar, sempre el menjar, se t’entremet en els assumptes. 

Resulta que han sortit a la venda uns polos de gel anomenats Frigo Flashes que presumptament recuperen els gustos de polos llegendaris, entre altres el Frigurón, el gelat que més m’ha marcat, un producte la desaparició del qual encara avui em fa mal com la mort inesperada d’una mascota. No exagero: tinc 45 anys i alguna cosa se m’excita al cervell cada vegada que penso en aquest trempat ‘Carcharodon carcharias’ de gel blau i gust fluid. 

Por blava

Notícies relacionades

El gust. Mai he tornat a trobar un gust equiparable en el món de la gelateria industrial. Diuen alguns que el Frigurón feia gust de pinya, però els fans de veritat sabem que això fa molt curt. Que la gràcia era deixar-se abraçar per aquesta detonació química creada en un laboratori i sentir a les temples el seu ‘punch’ sintètic de sucres i potenciadors. 

Diuen que van retirar el Frigurón del mercat perquè Frigo va deixar d’utilitzar colorants artificials i el blau alienígena de l’esqual no cabia al nou món. Qui ho sap. El que tinc clar és que no compraré els Frigo Flashes, m’aterreix provar aquest xurro i trobar-me amb un gust aburgesat, faltat de la màgia que desprenia una de les creacions més punks de la gelateria pàtria. Crec que tenim dret a exigir a Frigo que recuperi el Frigurón en el seu format original. Res de politos de gel. Volem el tauró i el volem ara. I si cal, un altre dia ja parlem de fetitxisme, Frigopies i Frigodedos.