On Catalunya

Agafa pa i suca

La millor hamburguesa del món

El ‘burger’ del Torpedo és com l’Arca de l’Aliança: una ràdio per parlar amb Déu.

OnBarcelona  la burger burguer hamburguesa del Bar Torpedo

OnBarcelona la burger burguer hamburguesa del Bar Torpedo

1
Es llegeix en minuts
Òscar Broc

M’encantaven les hamburgueses. No ho escric en passat per caprici. No ha passat res que em faci desconfiar dels ‘burgers’ barcelonins, tenim restaurants que facturen peces de gran qualitat. Utilitzo el passat perquè, des que el Bar Torpedo va irrompre en la meva vida, només tinc ulls i pituïtària per a una hamburguesa, la seva... La resta, com cantava Mario Vaquerizo: ¡me-da´-igual! 

Hi acudeixo a primera hora per assegurar-me lloc; em rosego les ungles esperant-la; les patates, que sempre arriben abans, no em valen com a distracció... Tot es redueix al moment en què l’hamburguesa de la casa aterra embolicada en un paper, les converses moren i l’espai-temps es col·lapsa. El ‘burger’ del Torpedo és com l’Arca de l’Aliança: una ràdio per parlar amb Déu.

Torpede, trapella, pecador...

Notícies relacionades

La increïble carn madurada d’aquest entrepà és una detonació de sabor que et fa brunzir les orelles. Ve dividida en dos discos, fet que li afegeix sensualitat en boca... I el punt, oh, aquest punt, sempre ajustat a la perfecció: torradeta per fora, sagnant com una pel·li gore per dins. El formatge –¿gouda, cheddar?– s’eixarranca sobre la peça amb descaradura. Et trobes el ‘crunch’ del cogombret adobat tota l’estona. Hi ha sucs, hi ha salses, hi ha emanacions de greixosa felicitat que reculls amb la llengua. I un brioix suprem que remata la feina i et condueix a l’èxtasi. 

Mai n’he preguntat els ingredients; vull mantenir el misteri. Em pregunto si d’aquí uns anys el meu matrimoni amb l’hamburgesa del Torpedo perdrà l’ardor de les primeres vegades, si acabarem protagonitzant una dansa maquinal, amb la llum apagada, el tercer dissabte de cada mes. Que no se’ns trenqui el colesterol de tant utilitzar-lo