la recepta de la meva vida

Recepta de canelons de tres carns amb beixamel de trufa

«Els pocs Nadal que he passat amb els meus és un plat innegociable. L'associo a la família, a la llar», explica Pablo Tomás, xef del restaurant Sintonia

Pablo Tomás (Sintonia)

«Vaig començar molt jove a l’escola d’hosteleria i des de jove he treballat durant les festes nadalenques, així que les poques vegades que les he passat amb els meus ha sigut un plat innegociable a casa. L’associo a la família, a la llar», explica Pablo Tomás, xef del restaurant Sintonia.

INGREDIENTS PER A QUATRE PERSONES (dificultat mitjana)

Per als canelons

- 100 g de cansalada viada

- 200 g de pollastre de pagès

- 150 g de carn magra

- 100 g de garreta de vedella

- 50 g de fetge de pollastre

- 10 cl de vi ranci

- 100 g de ceba

- 200 g de tomàquet

- 100 g de pastanaga

- 150 g de porro

- 6 alls

- 500 g d’oli d’oliva

- Farigola

- Llorer

- Sal i pebre

- Suc de pollastre

Per a la beixamel

- 1 litre de llet

- 50 g de mantega

- 50 g de farina

- Nou moscada

- Sal i pebre

- 20 g de trufa negra

- Formatge parmesà ratllat

-12 làmines de pasta de caneló


Elaboració

1. Talleu a quarts el pollastre, trossegeu la garreta, la cansalada viada, la carn magra i les verdures.

2. Afegiu-hi el vi ranci, la farigola, el llorer, l’oli, la sal i el pebre.

3. Poseu-ho al forn a 140 graus entre una hora i una hora i quart, i 15 minuts més a 220 graus.

4. Desosseu la carn i tritureu-ho tot amb una picadora de carn.

5. Afegiu-hi part de l’oli de la cocció.

6. Rectifiqueu-ho de sal i pebre i pasteu perquè prengui consistència.

7. Bulliu la pasta de canelons i ompliu-la amb ajuda d’una màniga de pastisseria.

8. Emboliqueu els canelons i reserveu.

9. Feu la beixamel i ratlleu la trufa negra.

10. Napeu els canelons amb la beixamel de trufa i gratineu al forn amb el formatge
empolsat.

11. Acabeu amb un cordó de suc de pollastre reduït.

Temes: Receptes