PARADÍS DE VIDRE

Wine Tools Center: el rei de copes

La zona alta de Barcelona estrena un espai amb les principals 'eines' per disfrutar del vi

Ferran Imedio

Wine Tools Center: el rei de copes

Et pot despistar l’aparador de Wine Tools Center (Ganduxer, 22): ampolles de vi, ‘neveres’ on conservar-les, copes, decantadors... Però no és una botiga de vins. Una vegada dins, et pot despistar el seu interiorisme, més propi d’una ‘boutique’ de luxe, elegant, sòbria, moderna. Però no venen roba. Les copes i ‘frigorífics’ a la vista ofereixen una pista del que venen. Totes les eines que permetran que disfrutis del vi en la seva màxima esplendor. D’allà el nom d’aquest local.

Wine Tools Center

Ganduxer, 22
Telèfon: 93.400.28.54.
Horari: de dilluns a divendres, de 9.30 a 13.30 i de 16.00 a 20.00 hores.

Aquestes eines són copes de diferents formes per ajustar-se al tipus de vi i explotar millor les seves aromes i sabors (no és el mateix un cava que un vi negre, igual que un vi dolç o un destil·lat). Són de la prestigiosa firma Riedel, que n’han creat 18 tipus. Els decantadors són altres reclams: alguns dels gairebé 50 que hi ha a la venda semblen escultures. També tenen Coravin, un artefacte que permet conservar el vi una vegada obert durant mesos gràcies a l’agulla que s’introdueix en el suro de l’ampolla per extreure’l i, alhora, omplir el buit amb argó, un gas noble.

Impressionen els cellers o vinoteques d’Euro Cave que simulen les condicions d’una cava: antivibració, portes de vidre que protegeixen de la llum, temperatura homogènia a tot l’interior, doble temperatura per a negres i blancs, control de temperatura i humitat... Igual que els rentaplats professionals per a aquest tipus de copes.

A més, Wine Tools Center organitza activitats per a públic no iniciat un parell de dijous al mes, les ‘Wito Experiences’, com les xerrades del sommelier Ferran Centelles per explicar com prendre vi en un restaurant, i de Jordi Segura, sobre les copes apropiades per a cada glop. «Són molt didàctiques; t’ho passes bé i aprens», afirma Segura, cap visible d’Euroselecció i responsable de l’establiment, que també acull, presentacions per a professionals i cursos del sommelier Xavi Nolla, d’Enoaula, i de David Molina, director de l’Outlook Wine The Barcelona Wine School. 

Temes: Productes