Sant Antoni Asiàtic

Dr Zhang: la vida podria ser un 'dumpling'

Aquest petit i animat restaurant regentat per una jove catalana sublima el mos xinès a preus populars

dr-zhang

dr-zhang

1
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

La vida podria ser un ‘dumpling’ i seríem tan feliços... Sempre que fossin com els que despatxa la cuina de Dr. Zhang, un petit i animat local que regenta Elia Caral, dissenyadora gràfica catalana que bé podria dir que és mig xinesa malgrat que només va viure dos anys a Xangai. Però aquella estada li va provar de valent perquè a la tornada a Barcelona va deixar la seva feina davant l’ordinador per muntar un restaurant que dibuixa uns plats imbatibles. A més dels esmentats ‘dumplings’, broda els ‘wontons’, les sopes i els ‘bowls’.

Salmó, ànec, albergínia...

Si li preguntes a l’Elia pels ‘dumplings’ clàssics de la carta, no sabrà contestar-te amb exactitud: «Vam posar el de salmó amb curri mango de manera temporal i va agradar tant que s’ha quedat. Vam provar un temps amb el d’ànec amb ‘teriyaki’ i va agradar tant que aquí segueix. I el mateix va passar amb el d’albergínia amb mel i amb el de carbassa amb curri». El seu relat exemplifica bé el que passa a Dr. Zhang. Facin el que facin, ho broden. 

Dr. Zhang

Sepúlveda, 137.Telèfon: 93.025.47.94Preu mitjà (sense vi): 15 €

Notícies relacionades

L’amanida de ‘noodles’ amb salsa de cacauet és tan bona que aprens a agafar els fideus amb els bastonets en qüestió de segons, per molt maldestre que siguis. Amb els seus rotllets de primavera t’enrotllaries a l’estiu, a la tardor i a l’hivern. Segur que la sopa amb ‘pak choi’ i un ‘dumpling’ a elegir (de verdura, pollastre o porc) mai sortirà de la carta. El ‘wonton’ de mar i muntanya (llagostí i porc) amb arròs i oli de xili mereix un monument a qualsevol ciutat del sud de la Xina, d’on és originari. I així es podria seguir amb els ’dumplings’ de bolets al vapor amb ‘teriyaki’, de porc a la planxa, de cacauet amb xocolata calenta i sal...

El millor de Dr. Zhang no només és el menjar. També els seus preus; perquè et facis una idea, els menús de migdia costen, en funció de la seva longitud, 10,50 i 14,50 € (també hi ha fórmules amb ‘bowls’ per 11,50 i 8,50). I la seva galeta de la sort, que inclou un missatge dins de bon rotllo.

Temes:

Restaurants