Producte estrella

6 restaurants on menjar calçots amb o sense pitet

Des de les més ortodoxes fins a d'altres de sui generis, a Barcelona hi ha moltes maneres de gaudir d'una calçotada

ca-la-nuri

ca-la-nuri

3
Es llegeix en minuts
Laura Conde

Menjar calçots no ha de ser obligatòriament sinònim de posar-se el pitet (tot i que hi ha pocs plaers com embrutar-se les mans i la pitrera abans d’engolir-los aixecant el colze i mirant al cel). A Barcelona hi ha diversos llocs on podràs menjar-ne de manera tradicional o en un plat.

1. Xiroi Ca la Nuri i Ca la Nuri Platja:  receptes amb tocs originals

Com cada any, els dos restaurants celebren amb magnificència la temporada de calçots incorporant-ne alguns plats a la seva carta d’arrossos i plats mariners. Aquest any, a Xiroi Ca la Nuri podrem disfrutar de propostes com l’amanida balear amb anguila i calçots, el filet de vedella amb calçots, carxofa i pebrots de Padrón, i el rossejat negre amb peix de mercat i allioli de calçots. Els que optin per Ca la Nuri Platja podran escollir entre un deliciós hummus de calçots amb magrana i xips de moniato, una coca de calçots confitats amb brie i escarola, la presa de porc ibèric a la graella amb ‘caponata’ o l’arròs de secret ibèric amb calçots. Estaran disponibles fins diumenge, 8.

Passeig Marítim de la Nova Icària, 38 (Telèfon: 93 221 35 58) i passeig Marítim de la Barceloneta, 55 (T.: 93 221 37 75).


2. Hotel Alma: calçots distingits

Els que associïn les calçotades amb els freqüentats tiberis al camp, paradisos del quinto i el plat de plàstic, han de saber que els hotels sofisticats també s’han rendit als encants d’aquest producte de temporada tan versàtil com deliciós. Amb motiu d’una nova edició del festival Passeig de Gourmets del passeig de Gràcia (a partir de dijous, 12), en què diversos establiments de la zona ofereixen platets a 7 € i menús degustació a 50 €, l’hotel Alma ha preparat un calçot en tempura amb romesco per als que desitgin unir-se al fervor de les calçotades populars sense perdre l’esperit urbanita. Del 12 al 22 de març.

Mallorca, 271. Telèfon: 93 216 44 90 


3. Can Cortada: clàssic de tota la vida

El menú Calçotada d’aquest establiment amb solera, una antiga masia del segle XI amb uns bonics jardins, és un clàssic entre els aficionats no només als calçots, sinó a la manera de consumir-los com mana la tradició. En el seu menú no falta una completa graellada de carn, torrades de pa de pagès amb tomàquet i all, cremes, catalana i, per descomptat, un porró de moscatell. És imprescindible reservar-lo per encàrrec. Costa 39,5 € per persona.

Avinguda de l’Estatut de Catalunya, s/n. T. 93 427 23 15. 


4. Telefèric: clàssic modern

La carta de pintxos i platets del sempre solvent Telefèricté durant aquestes setmanes una nova incorporació. Brillen amb llum pròpia els calçots brasejats amb avellanes torrades i romesco, una manera de menjar-ne a la manera tradicional però renunciant a la parafernàlia que implica la logística clàssica. Bon producte, una tècnica precisa i una gran carta de vins per maridar-los i de platillos per acompanyar-los.

Plaça del Doctor Letamendi, 27. T. 93 451 16 41.


5. Carmen: un menú de calçotada fins Setmana Santa

Clàssic entre els clàssics, aquest restaurant del barri de Sants, on sembla que s’ha aturat el temps, ens ofereix cada any un complet menú de calçotada a un preu de 30,90 €. El tiberi comença amb una teula de calçots amb salsa romesco i allioli i continua amb una graellada de carn a la brasa amb patates al caliu, patates fregides i favetes. Tot això, acompanyat de torrades de pa amb tomàquet i unes postres casolanes del dia que van canviant. Disponible fins a Setmana Santa.

Valladolid, 44. Telèfon: 93 330 36 88


6. Cal Fusteret: ’eco’ i a domicili

Notícies relacionades

Arribar a casa i trobar-nos una safata de 15 calçots acabats de cuinar amb la seva salsa i el seu pitet és possible per 14 €, els que ens cobrarà la xarcuteria de Sant Fruitós de Bages Cal Fusteret. Des de fa anys, és membre del moviment Slow Food, de manera que els productes que serveix són de km 0 i en bona mesura ecològics. És el cas d’aquests calçots, que s’adquireixen en una finca pròxima i que arriben a casa acompanyats d’una salsa romesco elaborada també íntegrament amb productes de proximitat. Les comandes es fan per telèfon i sempre abans de les 12.00 del dia en què es volen rebre. Un pla perfecte per als que es resisteixin a lluir pitet en públic.

Telèfon: 642 433 420.

Temes:

Restaurants