Selecció amb criteri

Els 5 restaurants de Barcelona preferits de Laila Bazahm

La xef de Hawker 45 i La Catalista és una gurmet que sap on anar a dinar, sopar o, fins i tot, esmorzar

laila-bazahm

laila-bazahm

2
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

Laila Bazahm va fer un canvi de rumb professional molt exitós: d’analista de l’agència de qualificació JP Morgan a cuinera d’èxit. Aquesta filipina de pare brasiler, que a l’abril obrirà un ‘beach club’ a l’Hotel AxelBeach Ibiza, també és una gurmet que sap on anar a dinar, a sopar i fins i tot a esmorzar. Aquests són els seus cinc restaurants preferits de la ciutat.

1. La Perla

«¡Soc molt fan de la seva tripa!»

«M’agraden molt els esmorzars de forquilla i per això m’encanten restaurants com La Perla, a Montjuïc. Si tinc temps, hi vaig perquè donen menjar molt bo a un preu superraonable. També s’hi pot anar al migdia, quan serveixen plats tradicionals molt ben fets. És menjar simple però amb molt gust i personalitat. ¡Soc molt fan de la seva tripa!».

Passeig de l’Exposició, 62

facebook.com/laperlabcn50years


2. Granja Elena

Granja Elena«Esmorzars elaborats»

JORGE GIL

«Visito Granja Elena per tastar els seus esmorzars elaborats. Fan molts plats: el tàrtar de tomàquet amb vieira i el pil-pil de bacallà són els meus preferits. És un concepte diferent d’esmorzar, no només hi ha bocates. Té un cert estil basc (Borja Sierra, el xef, va ser a Zuberoa) que em recorda quan vaig treballar al Ni neu (Sant Sebastià) i quan vaig estudiar al Basque Culinary Center.

Passeig de la Zona Franca, 228

granjaelena.com


3. Gresca Bar

Gresca Bar«Plats senzills molt ben fets i vins interessants»

FERRAN NADEU

«Sempre és un plaer asseure’m a la barra de Gresca Bar per menjar qualsevol cosa i maridar-la amb els vins que tenen, perquè Rafa Peña i els seus sempre troben ampolles noves molt interessants. Els seus plats són molt senzills, però estan molt bé. M’agrada molt el biquini de llom ibèric i formatge comté, i el yakitori d’albergínia».

Provença, 230


4. Majide

Majide«El meu restaurant japonès preferit: informal i assequible»

ALBERT BERTRAN

«Majide no és tan famós com els altres restaurants de Hideki Matsuhisa (Shunka, i Koy Shunka, per exemple) però és el meu japonès preferit: és més informal, té la mateixa qualitat i els seus preus són més assequibles. Sempre hi demano el nigiri d’anguila del Delta de l’Ebre i l’udon de vedella». 

Tallers, 48 bis

koyshunka.com


5. Direkte Boqueria

Direkte Boqueria«Un molt bon menú degustació a un preu sorprenent»

FERRAN NADEU

«Arnau Muñío fa un molt bon menú degustació a un preu irrisori a Direkte Boqueria. Es menja molt bé i és sorprenent que sigui tan petit. És un microbar. Els meus plats preferits són la pannacotta de garota i el cheesecake de matcha. L’Arnau, que és molt proper, te’ls serveix i te’ls explica.»

Notícies relacionades

Cabres, 13

direkte.cat

Temes:

Restaurants