On Catalunya

Glops i mossos

V de Vermut: a la recerca de l'esperit del Paral·lel

V de Vermut proposa maridar tapes i còctels en un ambient distès i allotja monòlegs, música en viu, sets de 'dj' i festes temàtiques

v-de-vermut

v-de-vermut

1
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

Ja no són temps per a inauguracions de teatres de varietats al Paral·lel. Menys encara a la zona pròxima a la plaça d’Espanya. Allà, des que es va instal·lar Tickets el 2011, les atraccions són gastronòmiques. Una de les últimes a arribar-hi ha sigut V de Vermut, una gastrococteleria «de barri» que pretén posar en el mateix pla el menjar i la beguda, de manera que puguis maridar tapes amb vermuts i còctels. Però sense més pretensions que la diversió i el bon rotllo.

La barra, com una tramoia

L’establiment no oblida on és («volem portar l’ànima del Paral·lel al bar», asseguren els seus responsables), i per això la barra simula la tramoia d’un teatre. I per això també allotja monòlegs i música en viu els dimecres, i sets de ‘dj’ els dissabtes a la tarda i els diumenges al migdia, a més de festes temàtiques com la Michael Knight Night (ja ho sabeu, el del cotxe fantàstic) i la Bay Watch Night (inspirada en ‘Los vigilantes de la playa’), en les quals preparen tapes i còctels per a l’ocasió.

V de Vermut

Manso, 1. Telèfon: 931.708.096. Preu mitjà (sense vi): 15-20 €

V de Vermut serveix platerets clàssics, com la truita de patates, l’ensaladilla russa amb escopinyes i les braves, i d’altres de més originals o elaborats, com les escopinyes marinades al Bloody Mary, la truita de musclos, el ‘cebiche’ de pop i moniato, la llesca de ‘pork belly’ amb espinacs a la catalana, l’hummus de llenties al curri i la pita de costella a baixa temperatura amb col morada. Tampoc hi falten entrepans, que acostumen a omplir amb guisats com el de galtera i el de ‘cochinita pibil’, ‘finger food’ amb xup-xup en tota regla. Els preus són continguts: entre 4 i 6,5 €.

Creativitat en còctels coneguts

Notícies relacionades

El vermut i els còctels són els altres protagonistes. I també la seva selecció de vins de Jerez (fi, camamilla, pal tallat...) i de licors d’herbes i sàlvia romana. Per als còctels, llueixen creativitat en receptes conegudes a través d’espècies, herbes i altres productes. ‘Hits’ de la seva carta amb forma d’entrades de teatre són el Lola, el Pamola, l’Slo-Mo... i el Bella Dorita. ¡Benvinguts al Paral·lel!

 

Temes:

Gurmet