On Catalunya

Agafa pa i suca

L'expert en vins

El vi atreu els esnobs com el flautista d'Hamelín a les rates

vino1

vino1 / DANNY CAMINAL

1
Es llegeix en minuts
Òscar Broc

Allà el tens, amb les orelles aixecades com un felí expectant. Preparat per abalançar-se sobre el clatell del sommelier i introduir-te el colze a la boca alhora, no sigui que et doni per tastar el vi i li robis els seus tres minuts de fama. Al pocavergonya no hi ha vi negre corrent que se li resisteixi. És l’ expert en vins. Una criatura repugnant que tots patim en el nostre cercle de familiars o coneguts. Fa tres anys va anar a un curs de tast organitzat per la nòvia del seu professor de pilates i el pobre diable continua recorrent als quatre conceptes que va mal aprendre en aquella reunió. Bota de roure per aquí. Fruits vermells, fruita seca i espècies per allà. Matisos morats. Ara deixo anar allò del retrogust i l’agulla i m’aplaudiu amb els peus. Etcètera.  

És igual que el sommelier l’hagi calat amb només tres segons, l’expert en vins li parlarà com si fossin col·legues de professió; mourà molt la copa amb el vi forçant l’escafoide; posarà el nas fins al fons, tot i que no sàpiga distingir un Vega Sicilia d’una bota d’aiguarràs, i farà gàrgares amb el vi com si fos Listerine.  

El mètode DS

El vi atrau els esnobs com el flautista d’Hamelín a les rates. És molt fàcil ser un impostor en aquest terreny sense que se’t vegi el llautó, perquè, admetem-ho, els que no en tenim ni la més remota idea som legió, un públic dòcil i crèdul al qual qualsevol impostor pot aixecar la camisa. 

Notícies relacionades

Així, doncs, la pròxima vegada que es creuï en el teu camí un expert en vi, no dubtis a aplicar-li el mètode DS: li poses un embut a la boca i li buides una garrafa de Don Simón gola avall fins que se li passi la tonteria. Fi.