producte de proximitat i foc

Restaurant Cadaqués: Mediterrani a la graella

L'establiment del Born homenatja els plats tradicionals, sovint cuinant amb llenya i sarment, en un espai que evoca els pobles mariners

cadaques

cadaques

1
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

El restaurant Cadaqués va més enllà del poble de Cadaqués, perquè aquest nou establiment que porta el nom de la localitat empordanesa (Reina Cristina, 6, als Porxos d’en Xifré) va més enllà de la seva gastronomia local. Però és un bon nom per evocar el poble natal de Dalí i, també, per oferir plats mediterranis, molts d’ells del Cap de Creus, en un ambient que recorda qualsevol poble mariner de les nostres costes. No hi falta ni barra.

Cadaqués proposa una immersió en la tradició culinària mediterrània, i ho fa amb un producte de proximitat d’alta qualitat (el peix i el marisc, per exemple, arriben cada dia directament de la llotja de la Barceloneta). La graella amb llenya i sarment, un espectacle de què pot gaudir qualsevol transeünt perquè està a la vista des del mateix carrer, és un altre dels atractius del restaurant.

Cuina sense pressa

Notícies relacionades

Per allà passen els arrossos i les carns, perquè Cadaqués pretén representar el Mediterrani a base de producte i foc en una carta amb plats pensats per ser compartits. Mar, muntanya i horta en aquestes receptes sense pressa, de xup-xup (mandonguilles amb sípia, pollastre de Cal Rovira amb escamarlans, mongeta del ganxet, tripa de bacallà i bull negre), i en aquests peixos i mariscos com el turbot salvatge i les cigaletes a la planxa, i en aquests arrossos, tots ells puntals de la casa junt amb els plats de la cuina del Cap de Creus. 

En aquest restaurant que apunta a clàssic –i no només pel seu interiorisme a base de pedra i fusta– pots disfrutar, per exemple, d’unes gambes vermelles a la planxa, d’una sopa de pescadors de Llançà, d’un caneló de brandada de bacallà amb tapenade i tomàquets secs, d’una truita de patates amb romescada de gambes –mataries per tenir la recepta i fer-la a casa– i de qualsevol dels seus sis arrossos (atenció al de la casa, anomenat Cadaqués, de sabor potent i llarg, elaborat amb peix fresc de la llotja).

Temes:

Restaurants