Un local animat

Gutai: des d'Àsia (i Rússia) amb amor

Aquest gastropub, que triomfa a Moscou, importa la seva fórmula a l'Eixample: plats asiàtics adaptats al paladar occidental i còctels d'autor

zentauroepp51671832 abel200127192845

zentauroepp51671832 abel200127192845

1
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

Des de Rússia amb amor... i amb plats asiàtics. Perquè Gutai (Mallorca, 196) té amos, bàrman i vaixella d’origen rus, però la seva gastronomia és oriental (tot i que hi ha més sushi que porc, perquè al país de Putin no són fans del porc). Així de ràpid es podria resumir aquest despreocupat gastropub que proposa combinar el mos ideat per Igor Su (el xef que ha fet que Gutai triomfi a Moscou) i executat diàriament per Jonathan Arias Rojas (va estar a Tomate y Fismuler) amb els còctels del ‘bartender’ Ivan Sablin i amb els vins que proposa el cap de sala, Julià Duque (ex de Marea Alta i Martínez).

Versionar plats i conceptes

Versionar plats i conceptes

L’empresària i gastrònoma Anna Vitoixinskaia lidera aquest local vistós, de disseny, amb tocs artístics (l’omnipresent interiorista Lázaro Rosa-Violán ha decorat un espai d’aire japonès pel qual es mouen cambrers abillats amb camises ‘trendy’). Aquí, versiona plats i conceptes «amb Àsia al paladar i en la memòria». Això es tradueix en una carta amb entrants com ara els buns de vedella i el calamar amb salsa coreana; uns tacos que en realitat són coques de gyozes fregides que van farcits de cansalada viada ibèrica, cranc ‘snow crab’ o guacamole i gambes; els ‘dumplings’; el sushi; els ‘noodles’; els plats amb base d’arròs...

Notícies relacionades

I sí, es pot dir que els seus plats asiàtics arriben des de Rússia amb amor: un dels seus molts ‘rolls’ es diu ‘From Russia with love’, que es presenta com en una crep, semblant al blinis que tant agrada als russos.

Gutai, et proposen maridar els plats amb sakes o amb els còctels de Sablin, sempre amb alguna picada d’ullet a tot allò asiàtic i/o rus: el Bangkok Mule, per exemple, porta vodka amb espècies, xarop de galanga, suc de cítrics i cervesa. A més, es poden demanar a l’hora de menjar o de sopar, a mitja tarda (la carta de l’‘afterwork’ inclou entrants, sopes i ‘dumplings’) o ja a prop de la mitjanit, quan s’anima l’ambient amb música més alta.

Temes:

Restaurants